Kui miski viitab vähekenegi lumivalgele Raffaello maiustusele, siis minu tähelepanu on koheselt pälvitud (umbes sama lugu on mul Maiuspala kommidega). Need kookosemekiga kommid on mul südames juba kaua ning ei ole harv juhus, kui karbike neid hõrgutisi mind magusasahtlis ootamas on. Mis puutub aga igasugu Raffaello-nime kandvatele kookidele-kommidele-magustoitudele, siis need meeldivad mulle ka ... vahest liigagi palju. Olgu selles süüdi siis andumatu armastus sellesama kommi vastu, rammus kookose maitse või hoopis midagi kolmandat!
Kui tihtipeale koosnevad minu valmistatud trühvlid kõigest sellest, mis magusasahtlis ärakasutamist leiavad, siis nende trühvlite komponente mul kappi nii naljalt seisma ei jää. Kondenspiim kulub lisaks koogile niisama maiustamiseks, kookoshelbed kaovad ka kapist viimasel ajal justkui võluväel ja valget šokolaadi ostan üldjuhul täpselt selle koguse, nagu parasjagu vaja on ning järgi sellest miskit ei jää. Siiski tasub nende trühvlite nimel poodi tõtata, sest nagu juba mainisin - oma olemuselt natuke nagu Raffaello kommid, kookosele äratuntava maitsega ja tekstuurilt hõrgutavalt kreemjad!
Retsept ilmus ka Naistelehes (detsember 2018).
Valmistamisaeg:
15 min + tahenemisaeg
Mitmele: ca 20 tk
Mitmele: ca 20 tk
100 g valget
šokolaadi
100 g võid
100 g kondenspiima
75 g kookoshelbeid
0,5 laimi pressitud mahl
100 g võid
100 g kondenspiima
75 g kookoshelbeid
0,5 laimi pressitud mahl
Kate:
kookoshelbeid
kookoshelbeid
Pane
šokolaaditükid koos võiga potti ning sulata pliidil madalal kuumusel. Sega
korralikult, et saavutaksid ühtlase kreemja segu. Seejärel lisa segades
ülejäänud ained ning kuumuta segades segunemiseni. Seejärel vala trühvlimass
kaussi ning lase jahedas taheneda vähemalt tunnike. Seejärel vormi segust
ümmargused pallid ning veereta neid kookoshelvestes. Hoia trühvleid
söömiseni külmkapis.
Sissejuhatuses mainitud Maiuspala kommid mmmm, ka minu lemmikud juba lapsepõlvest saati :)
VastaKustutaMe maitsemeeled liiguvad ühes suunas pidevalt:)
VastaKustutaAga suure fännina tunnistan, et mul oli väiksena maakodus minu toa seinal puust plaadile miskitmoodi liimitud/lakitud Maiuspala kommikarbi pilt:) Nii suur fänn:D
Proovisin teha neid. Tegin 3x koguse ja keskele panin mandli. Hetkel ei tea kas pean laskma segul kauem jahtuda või tuli segu liiga vedel. Proovisin veeretada esimesed 5 palli aga kui taldrikule panin vajus lamedaks.
VastaKustutaEnne veeretamist võib segu pisut jahedas hoida, sest siis taheneb see omajagu! Kas valge šokolaadina oli kasutusel Kalevi valge šokolaad? Olen tähelepannud, et see jätabki pehmema tekstuuri küpsetistele/kookidele.
KustutaProovisin ka teha, juba alguses läks natuke nihu. Kuumutasin vist liiga suurel kuumusel, igatahes või ja shokolaad lõid lahku, shokolaadi klomp ujus sulavõi sees. Peale maha jahutamist sain nii enam-vähem normaalse konsintentsi. Peale muude asjade lisamist poleks nagu midagi juhtunud:) Üks natuke rumal küsimus ka- ega kookosehelbed ei pea sinna sisse sulama ühtlaseks? Läks nüüd igatahes tahenema, annan hommikul teada, mis sai:)
VastaKustutaKookoshelbed peab lihtsalt teiste komponentidega läbi segama:)
Kustuta