Röstitud kikerherned kuuluvad minu lemmikute hulka juba päris pikka aega. Kord teen neid lihtsalt soolaga, kord rikastan kaneeli, kardemoni ja suhkruga, kord jällegi teen krõbistamiseks kikerherneid, mida kostitatan miski soolasega. Ühesõnaga on tegemist mõnusa näksimisroaga, mis meeldib ka neile, kes tavaliselt kikerhernestest lugu ei pea! Minu üheks lemmikuks lisandiks kikerhernestega on kindlasti pärmihelbed, millele on lisatud veel kuni 2 lisandit. Suitsupaprika ja pärmihelveste kooslust tasub samuti proovida, kuna üks täiustab teist ning lõpptulemuseks on imehea ja lausa sõltuvust-tekitav maius.
Retsept valmis koostöös Ecoverdega!
Nende e-poest tellmisel kasuta koodi "RAGNE" - see annab tellimuselt soodustust -10%. E-poe leiad aadressil: www.ecoverde.ee
Nende e-poest tellmisel kasuta koodi "RAGNE" - see annab tellimuselt soodustust -10%. E-poe leiad aadressil: www.ecoverde.ee
Valmistamisaeg: ettevalmistusaeg 10 min + ahjus küpsemiseks
35-40 min
Mitmele: kahele
Muu info: ilma munata, laktoosivaba, gluteenivaba!
Mitmele: kahele
Muu info: ilma munata, laktoosivaba, gluteenivaba!
1 purk kikerherneid
2 sl oliiviõli (ISUL)
mõni näpuotsatäis soola
0,5 tl magusat või vürtsikat suitsupaprikapulbrit (La Chinata)
1 tl pärmihelbeid
2 sl oliiviõli (ISUL)
mõni näpuotsatäis soola
0,5 tl magusat või vürtsikat suitsupaprikapulbrit (La Chinata)
1 tl pärmihelbeid
Loputa kikerherned sõelal voolava vee all korralikult läbi.
Seejärel aseta majapidamispaberile kuivama paariks minutiks. Oluline on
kikerherned võimalikult kuivaks saada! Seejärel aseta need küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli ning sega korralikult, et kõik
kikerherned saaks õliseks. Raputa peale soola, sega kergelt ning küpseta ahjus
180 kraadi juures pöördõhuga režiimil 35-40 min. Paar korda on soovitav
kikerherneid küpsemise ajal ka segada, et lõpptulemus ühtlasem oleks.
Peale küpsemist lisa segades suitsupaprikapulber ja
pärmihelbed ning lase maiustel enne söömist pisut jahtuda!
Kas võiks ka kuivatatud kikerhernestest valmistada, kui neid eelnevalt mõni tund leotada?
VastaKustutaJah, põhimõtteliselt saab ka kuivatatud kikerhernestest seda snäkki valmistada, kuid siis soovitan pisut kauem neid vees leotada - 6 tundi kuni üleöö!
KustutaEi, siiski mitte. Proovisin ära ja maitse ei ole ikka nii hea kui on konserveeritud kikerherneid kasutades.
KustutaJäid liialt kõvad?
KustutaVeidi kõvemad ehk, aga hammas hakkas peale küll. Pigem on kikerherne enda maitse teistsugune.
Kustutaoiappike... söltuvusstekitav! pärmihelbeid käepärast ei olnud (kauplused on ebaühtlaselt varustatud...), lisasin vaid soola, maitsesin.... ja nüüd hakkavad otsa saama - ilmselt öhtul kojujöudjaile ei jätku ühtegi! edaspidi teen suuremaid koguseid, kindlalt... :)
VastaKustutaMa tean, mida sa tunned. Mul ka selline tekitavad need kikerherned samamoodi sõltuvust:)
KustutaUuu, tundub väga isuäratav. Ma sain midagi sarnast, kui jaanuaris https://www.kingitus.ee/kingitus/sita-teeninduse-ohtusook-kahele siin käisime. Maitses kõik väga hästi, aga lihtsalt olustik ja kogu keskkond oli nii naljakas, et ei suutnudki jälgida, kas tegu oli sama asjaga. Tellimused mixiti kõvasti kõigil ära. Kui keegi pole veel käinud, siis julgen soojalt soovitada, hakkad restodes käimist teistmoodi hindama ning koduseks kokkamiseks annab häid meenutusi. Ülinaljakas ja ülimaitsev!
VastaKustutaUuu, tundub väga isuäratav. Ma sain midagi sarnast, kui jaanuaris https://www.kingitus.ee/kingitus/sita-teeninduse-ohtusook-kahele siin käisime. Maitses kõik väga hästi, aga lihtsalt olustik ja kogu keskkond oli nii naljakas, et ei suutnudki jälgida, kas tegu oli sama asjaga. Tellimused mixiti kõvasti kõigil ära. Kui keegi pole veel käinud, siis julgen soojalt soovitada, hakkad restodes käimist teistmoodi hindama ning koduseks kokkamiseks annab häid meenutusi. Ülinaljakas ja ülimaitsev!
VastaKustutaJaa, ma ei kahtlegi, et teenindus on nii halvaks sel üritusel mängitud, et tavakohta külastades tundub kõik hoopis lillelisem - isegi siis, kui kõik nii tore ei ole:)
Kustuta