Kui Sulle oliiviõli trühvlites pisut võõristust tekitab, siis tegelikult on kartus asjatu. Tõsi, oliiviõli jääb nendes trühvlites tunda, kuid kui Sul on olemas pudelike head oliiviõli, siis on positiivsed maitseelamused garanteeritud. Ma olen juba varasemalt maininud, et olen suur ISUL oliiviõli austaja, seda ennekõike selle puhta ja ausa maitse eest, mis meenutab kergelt suvise (värske) heinamaa ja rohukõrte lõhna. Ma ei tea, kui arusaadav see kirjeldus oli, aga kui sellele kirjeldusele mõtlen, siis meenub kohe ka ISUL oliiviõli maitse ja lõhn:)
Oliiviõli trühvlikommide sees on pigem eriline kui tavapärane ning niimoodi eriliselt maitsevad ka need kommid. Muidugi on need maiused parajalt pontsakad, nii et kui sul juhtub olema väga suur magusaisu, siis peale kommi söömist on see kindlasti läinud. Kes üllatusi armastab, siis see on peidus trühvli sees – soolane maapähklivõi, mis kogu
trühvliga ideaalselt kokku sobitub!
Retsept valmis koostöös Ecoverdega!
Nende e-poest tellmisel kasuta koodi "RAGNE" - see annab tellimuselt soodustust -10%. E-poe leiad aadressil: www.ecoverde.ee
Nende e-poest tellmisel kasuta koodi "RAGNE" - see annab tellimuselt soodustust -10%. E-poe leiad aadressil: www.ecoverde.ee
Valmistamisaeg: 1 tund
Mitmele: 12 tk
Mitmele: 12 tk
6 tl maapähklivõid
150 g tumedat šokolaadi
75 g võid
50 g ISUL oliiviõli
lahke näpuotsatäis soola
2 tl apelsini riivitud koort
150 g tumedat šokolaadi
75 g võid
50 g ISUL oliiviõli
lahke näpuotsatäis soola
2 tl apelsini riivitud koort
Glasuur:
75-100 g tumedat šokolaadi
2 tl ISUL oliiviõli
75-100 g tumedat šokolaadi
2 tl ISUL oliiviõli
Vormi lusika abil 12 pisikest maapähklivõipallikest ning
aseta need sügavkülma külmuma.
Pane šokolaaditükid koos või ja oliiviõliga kaussi ning
sulata vesivannil, sega sulanud segu ühtlaseks. Lisa seejärel sool ja apelsini
riivitud koor ning aseta segu külmkappi tahenema.
Tahenenud massist meisterda 12 trühvlit: võta tükike
trühvlimassi, aseta selle keskele külmunud maapähklivõipall ning vormi käte
vahel trühvliks – oluline on, et maapähklivõi jääb täidisena trühvli keskele.
Kui kõik trühvlid on vormitud, aseta need tagasi külmkappi. Samal ajal sulata
glasuuri jaoks vesivannil šokolaaditükid ning lisa siis sulanud šokolaadile
oliiviõli, sega. Tõsta lusikaga trühvlitele sulašokolaad ning lase sel mööda
trühvlit alla vajuda. Kaunista meelepäraselt ning tõsta jahedasse tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar