Kui parasjagu ei jagata
veebruarikuus vastlakuklipilte, siis ilmuvad paratamult igalpool isamaalised
retseptid leiva, kilu ja muu taolisega. Tegelikult on selleks ka põhjust ning
tuleb tunnistada, et ka seesama postitus on pisut mõjutatud 24.veebruarist.
Mustast leivast ei saa üle ega ümber ning kui midagi sellest juba teha, siis
mainin, et Eesti Pagaril on hetkel käimas üks tore kampaania, kus kutsutakse
üles inimesi valmistama miskit põnevat Eesti Pagari Mustast leivast ning jagama
tehtut teistega. Täpsemalt selle kohta saad infot Eesti Pagari kodulehelt.
Minagi kutsin Teid üles oma ideid
ja pilte jagama. Inspiratsiooniks aga minu poolt üks magus leivatort! Tegemist
on ühe teistmoodi tordiga, mis oma kerge kiiksuga paljudele kindlasti meelde
jääb. Valmistamine on lihtne ning lõpptulemus põnev – maitselt kergelt leivane,
pisut šokolaadine ning veidi magus. Viimast ei ole üleliia palju ning kook
sobib pigem mahedama maitse-eelistustega tordisõbrale. Kui aga soovid kooki
rohkem magusust, siis kostita hapukoort täiendavalt suhkruga (liiale ei tasu siiski minna;)!
Kõik koogile!
PS! Kui sa meisterdad siit
blogist miskit põnevat, siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm
näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled:)
Mitmele: 10
Valmistamisaeg: 30 min
11-13 viilu Eesti Pagari Musta vormileiba
võid, kaneeli
200 g (magusamat) ploomimoosi (või meelepärast moosi)
350 g hapukoort
2-3 tl vanillisuhkrut
100 g piimašokolaadi
250 Mascarpone toorjuustu, toasooja
võid, kaneeli
200 g (magusamat) ploomimoosi (või meelepärast moosi)
350 g hapukoort
2-3 tl vanillisuhkrut
100 g piimašokolaadi
250 Mascarpone toorjuustu, toasooja
Lõika leivaviiludel ära servad (võimalikult täpselt). Prae
leivaviilud pannil võis mõlemalt poolt kergelt läbi ning raputa need üle
veidikese kaneeliga. Seejärel vooderda keeksivorm* (27cmx10cm) toidukilega.
Aseta leivaviilud vormi nii, et põhi oleks ilusti kaetud, vajadusel lõika neid
parajaks, et kõik ikka ilusti kaetud oles. Määri peale pool moosikogusest ning
kata poole koguse hapukoorega (mis eelnevalt segatud vanillisuhkruga). Tõsta
selle peale uued leivaviilud ning vaata taas, et kõik ilusti kaetud saaks!
Sulata šokolaaditükid vesivannil ning sega seejärel kokku
toorjuustuga. Vala saadud segu vormi. Kata taas korralikult leivaviiludega ning
määri peale ülejäänud moos ja hapukoor. Tõsta kook külmkappi tahenema üleöö.
Vahetult enne serveerimist kaunista leivapuruga**!
*Keeksivormi asemel võid kasutada mis tahes koogivormi!
**Leivapuru valmistamiseks pane eelnevalt äralõigatud leivaääred ahju ning kuumuta neid 150 kraadi juures ca 7-12 min. Seejärel pane krõbedad leivaviilud blenderisse ning jahvata peeneks!
**Leivapuru valmistamiseks pane eelnevalt äralõigatud leivaääred ahju ning kuumuta neid 150 kraadi juures ca 7-12 min. Seejärel pane krõbedad leivaviilud blenderisse ning jahvata peeneks!
Postitus valmis
koostöös Eesti Pagariga!
Tere. Mida leiva pruunistamine juurde annab? Kas on oluline vahe, kui kasutada ilma pruunistamata leiba?
VastaKustutaSee annab lihtsalt juurde maitset. Röstitud leival on ju samuti võrreldes ilma röstimata leivaga maitsevahe sees:) Samas võib selle pruunistamise ka ära jätta:)
Kustuta