Pirukat võib küpsetada mis tahes ajal. Seega, kui Sul
liiguvad mõttes juba rannavormi suunal, siis üks mahlane kanapirukas ei tee
kunagi halba. Seetõttu pakun üht vägagi lihtsasti valmivat pirukaretsepti, mis
nõuab kokkajalt umbes 30 minutit ning seejärel võib kõik pirukasõbrad lauda
kutsuda!
Selleks, et kogu protsess veelgi lihtsam oleks, siis
kasutasin põhjaks valmis pärmi-lehttainast. Kuna seda müüakse poodides üldjuhul
500 g pakkides, siis selle piruka tarbeks jääb tainas pisut üle! Seega võid
ühed kaneelirullid veel lisaks valmis meisterdada. Selle retsepti valmistasin ma
koostöös Rannamõisa Linnulihaga ning kui oled Instagram kasutaja, siis
soovitan, piiluda minu Instagrami-lehele, kus on üks auhinnamäng hetkel käimas. Auhinnaks
saab võitja enda äranägemise järgi valida Rannamõisa tootevalikust endale
10 meelepärast linnulihatoodet! Kõlab ju põnevalt? Seega, kui soovid osaleda, siis VAJUTA SIIA!
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat,
siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud
oled):
Mitmele: 4-6
Valmistamisaeg: 30 minutit
300 g külmutatud pärmi-lehttainast
250 g jahutatud broilerifileed või -kintsuliha
2 sellerivart
1 keedetud muna
100 g riivitud juustu
soola, pipart
2 sellerivart
1 keedetud muna
100 g riivitud juustu
soola, pipart
Kate
1 muna (keetmata)
200 g hapukoort
2 sl hakitud tilli
soola
1 muna (keetmata)
200 g hapukoort
2 sl hakitud tilli
soola
Laota sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
(kui tainas ei ole valmisrullitud, siis rulli see tainarulliga ca 1 cm
paksuseks). Tee noaga 1-2 cm kauguselt äärtest sisselõige (jättes taigna
täienisti läbi lõikamata).
Lõika kanaliha tükkideks ning prae pannil valmis, vahepeal
maitsesta soola pipraga. Tükelda sellerivarred ning kuumuta samuti pannil läbi.
Laota tainale (jättes ääred vabaks) kanatükid ja
selleriviilud. Tükelda muna ning laota samuti tainale. Raputa üle riivitud
juustuga. Sega katte ained omavahel, maitsesta ning vala ettevaatlikult
pirukale. Küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures 13-16 minutit!
Tere, jäi arusaamatuks, kuidas selle sisselõike peab tegema ja mis on ta funktsioon?
VastaKustutaSelle sisselõike peab tegema seetõttu, et ääred paremini kerkiksid. See tuleb teha sellele osale, mis jääb täidisest puutumata ehk siis tuleb see teha ca 1-2 cm kaugusel tainaäärest:)
Kustuta