Soolasest pudrust ei saa ma kuidagi rääkimata jätta.
Õigemini olen sellest siin blogis pajatanud vist juba nii palju, et
kordade lugemiseks jääb ühe käe sõrmede peal väheks. Aga ei ole miskit
parata - soolane (kaerahelbe)puder lihtsalt on üks minu suuri lemmikuid,
sobides oma olemuseks lisaks hommikusöögile ka lõuna- või õhtusöögiks.
Olgugi, et ma vahest ka mõne magusamapoolse pudruga end kostitan, siis
esikohale on end kindlalt kinnitanud soolasem variant.
Selle
pudru valmistamiseks ei ole vaja miskit keerulist. Kui kaerahelbed,
vesi ja sool on olemas, siis on pool teed juba käidud. Tegelikult saab
selle toidu lisandite üle otsustada igaüks ise, kuid omalt poolt
soovitaksin lisada pisut parmesani, maitserohket tüümiani ja pannil
krõbedaks praetud peekonit. Seejärel, kui oled omadega jõudnud juba nii
kaugele, et kogu kupatus on kaussi pandud, siis ära unusta lisada ka
lahke käega kvaliteetset oliiviõli. See on justkui kirsiks tordil (seda
muidugi siis, kui Sinu kasutuses on mõni hea oliviõli).
Mitmele: 2
Valmistamisaeg: 20 min
Valmistamisaeg: 20 min
5 dl puljongit
2,5 dl kaerahelbeid
3 sl parmesanilaaste
2 tl hakitud tüümiani
4-5 viilu peekonit (kasutasin Rannarootsi peekonirulli)
väike peotäis salatilehti
soola, pipart
neitsioliiviõli
2,5 dl kaerahelbeid
3 sl parmesanilaaste
2 tl hakitud tüümiani
4-5 viilu peekonit (kasutasin Rannarootsi peekonirulli)
väike peotäis salatilehti
soola, pipart
neitsioliiviõli
Kuumuta puljong potis keemiseni, lisa kaerahelbed ning lase
keskmisel kuumusel pliidil valmida. Vajadusel lisa täiendavalt vett! Kui
kaerahelbed on pehmed, siis lisa segades juurde 2 sl parmesanilaaste ja hakitud
tüümian. Lülita pliidikuumus välja ning lase kaane all roal täiendavalt
maitsestuda mõned minutid. Samal ajal prae peekoniviilud pannil krõbedaks!
Jaota puder kaussidesse ning serveeri peekoniviiludega. Lisa
salatilehed, ülejäänud 1 sl parmesanilaaste ja pisut tüümiani. Raputa peale
soola-pipart ning piserda üle oliiviõliga!
Retsept valmis koostöös Rannarootsiga!
Kirjutad, et kasutad kvaliteetset oliiviõli. Millist oliiviõli sina soovitad?
VastaKustutaKirjutad, et kasutad kvaliteetset oliiviõli. Millist oliiviõli sina soovitad?
VastaKustutaTere,
KustutaMa ise olen tohutu suur Isul oliiviõli austaja. Isul oliiviõli ise on muidu ideaalne - mahe, puhta maitse ning mõnusa tekstuuriga:) Kahjuks seda väga enam Eestis ei müüda. Õnneks on mul endal mõned pudelid varutud, et mõned kuud pean veel vastu, aga siis pean vist hakkama uut lemmikut otsima.