Järgnevalt midagi klassikaliselt head! Kui viimasest kartulivormi valmistamisest on liialt kaua möödas, siis on aeg see viga parandada. Kui ma nüüd üle pika aja taas selle tegemise juurde jõudsin, siis peab tõdema, et lihtsa olemusega argipäevaroad on tihtipeale kõige mõnusamad. Ja kuigi ma pole just kõige suurem kartulisõber, siis tegelikult seesuguses vormiroas miskit muud ette ei kujutagi. Seetõttu, üks lihtne retsept alljärgnevalt nüüd Teie ees!
Retsept ilmus ka veebruarikuu (2019) Naistelehes.
Mitmele: 4-5
Valmistamisaeg: 1 tund
Retsept ilmus ka veebruarikuu (2019) Naistelehes.
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat,
siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud
oled!
Mitmele: 4-5
Valmistamisaeg: 1 tund
8 kartulit
150 g pastinaaki
1 sibul
kimp värsket tilli
250 g lõhefileed
4 dl vahukoort
50 g võid
soola, pipart
150 g pastinaaki
1 sibul
kimp värsket tilli
250 g lõhefileed
4 dl vahukoort
50 g võid
soola, pipart
Koori ja
puhasta köögiviljad. Seejärel lõika kartulid viiludeks ning need omakorda pisikesteks
kangideks. Riivi pastinaak ning haki sibul. Prae sibul pannil klaasjaks.
Laota
rasvainega määritud ahjuvormi põhjale pool kartulikangidest, maitsesta soolaga.
Laota peale sibulatükid ning seejärel pastinaak. Raputa üle hakitud tilliga.
Lõika lõhefilee tükkideks, maitsesta soola ja pipraga ning laota vormi. Kala
peale pane ülejäänud kartulikangid. Maitsesta vahukoor soola ja pipraga ning
vala see vormi. Aseta vormile kõige peale võitükikesed ning raputa peale pisut
soola. Küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit.
Olgu kiidetud toidublogijad! :D Õues jalutades läheb kõht ja ideedepank peas alati tühjaks, siis on hea, kui kuskilt saab ideid, mida söögiks teha. Olen paaril korral siit blogist retsepte järgi teinud ja seegi kord polnud erand. See vormiroog oli täielik nauding! Kartul on niikuinii minu põhisöök, kuid kala ja koorega see kombo lausa laulis, kui kurgust alla libises :D Väga viis retsept, mulle meeldis.
VastaKustutaRõõm-rõõm:) Püüan jätkata samas vaimus!
KustutaAsendasid paatinaagi bataadiga. Soovitan ka nii proovida, meie pere lemmik! 🙂
VastaKustutaHea mõte:)
KustutaNahk tuleb toorel kalal ennem eemaldada?
VastaKustutaJaa, ikka:)
KustutaVäga hea söök!
VastaKustutaKuna ka väikeste kartulikangidena jääb kartul ikkagi krõmps, siis viimane kord riivisin nii kartuli kui bataadi riivi kõige suurema teraga (see üks suur tera riivi küljel).
2x portsjonit küpseb 1,5h. Sellise ajaga pole vaja sibulat eraldi praadida. Tükid lõigata lihtsalt väiksemad.
Kuna bataat mõjub magusana, lisasin tšillipipart.
Naha jätan külge, aga soomuseid ei tohi olla.
Kustuta:) Aitäh tagasiside eest! Tore, et õnnestus:)
Kustuta