Taas eksivad siia blogisse ära võileivad bataadist. Ma ei saa miskit parata- need maitsevad imeliselt ning praeguste kevadiste ilmadega sobivad need võileivad ka suurepäraselt. Kusjuures olen seesuguseid võileibasid viimasel ajal nii mõnegi toidukoha hommikusöögimenüüs näinud. Nii, et - elagu bataadivõileivad!
Ühesõnaga, kui oled bataadisõber, siis tasub kindlasti seda retsepti
lähemalt uurida! Suvisel ajal saad bataadiviilud grillil valmis küpsetada, muul ajal pista need ahju küpsema. Seejärel vali meelepärased komponendid võileivakatteks:)
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat,
siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud
oled!
Mitmele: 4 tk
Aeg: 20-25 min
1 bataat
õli, soola, pipart
õli, soola, pipart
4 vutimuna
2-3 sl majoneesi
1 küps avokaado
küpsetatud toorvorste (mina kasutasin Rannarootsi Odessa toorvorste)
lutserni idusid või küüslaugu idandeid
2-3 sl majoneesi
1 küps avokaado
küpsetatud toorvorste (mina kasutasin Rannarootsi Odessa toorvorste)
lutserni idusid või küüslaugu idandeid
Lõika bataat pikuti viiludeks – võileibade valmistamiseks
kasuta 4 suuremat viilu. Pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile,
piserda peale oliiviõli ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200 kraadi
juures ca 15- 25 min (aeg sõltub suuresti bataadiviilude paksusest). Kui
kasutad grilli, siis küpseta neid mõlemalt poolt ca 5 minutit.
Samal ajal keeda vutimune keevas vees 3 minutit, seejärel
aseta need külma vette, et hiljem oleks lihtsam koorida!
Valminud bataadiviiludele määri peale majonees. Kata
avokaadoviiludega ning seejärel aseta peale toorvorstiviilud. Kata lutserni idude või küüslaugu idanditega.
Kui armastad küüslauku, siis kasuta kindlasti viimast! Seejärel lisa poolitatud
vutimunad ning asu maiustama!
Retsept valmis koostöös Rannarootsiga!
Väga hea! Head maitsed koos, magus bataat ja soolane toorvorst täiustasid teineteist. Tegin ilma idudeta ja nii jäi ka väga maitsev.
VastaKustutaNii tore! Selliseid bataadivõileibade võimalusi on tegelikult palju. Just täna valmistasin neid avokaadopüree, seemnete ja ubadega. Hea lihtne ja väga maitsev!
Kustuta