Vahest võluvad mõned maitsed nii ära, et oled nende lummuses üsna pikalt. Umbes taoliselt võlus mind see kook, kui sellest tükikese esmakordselt maitsesin! See on tõeliselt maitsev kook, millel on äratuntav kookose maitse. Siiski ei ole kookos ülemäära tugev, et maiustades kuidagimoodi häirima või segama hakkab! Kreemi valmistamisel andis inspiratsiooni keedukreem, põhi valmis traditsiooniliselt küpsistest ning kattes saavad omavahel kokku toorjuust ja kohupiim, mis kreemjat täidist tasakaalustavad. Kuigi proovisin seda kooki alguses valmistada muretainaga, siis tuleb tunnistada, et teisel katsel küpsistest valmistatud põhi maitses kordi paremini. Kõiki lihtsalt sujus paremini kokku ning lisaboonusena saab kook niimoodi valmis ilma küpsetamata!
Meisterdasin selle koogi Naistelehe pühadenumbrisse ning olgugi, et pühad võib lõppenuks tunnistada, siis tegelikult võib seda kooki valmistada ju igal ajal;)
Retsept ilmus ka Naistelehes (17.04.2019)
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat,
siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud
oled!
Mitmele: 12
tk
Valmistamisaeg: 45 min + tahenemisaeg
Valmistamisaeg: 45 min + tahenemisaeg
Põhi:
300 g digestiivküpsist
100 g võid
300 g digestiivküpsist
100 g võid
Täidis:
2 želatiinilehte
50 g kookoshelbeid
3,5 dl kreemjat kookospiima
2 dl piima
1,5 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
3 sl maisitärklist
4 munakollast
1 tl vanillisuhkrut
2 želatiinilehte
50 g kookoshelbeid
3,5 dl kreemjat kookospiima
2 dl piima
1,5 dl vahukoort
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
3 sl maisitärklist
4 munakollast
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
100 g toorjuustu, toasooja
100 g kohupiimapastat vanilliga
100 g toorjuustu, toasooja
100 g kohupiimapastat vanilliga
Kaunistuseks:
marju, šokolaadimune, melissilehti ja kookoslaaste
Purusta
küpsised peeneks puruks ning sega kokku sulatatud võiga. Suru küpsisesegu
küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhja ja äärtele.
Täidise valmistamiseks
pane želatiinilehed külma vette paisuma. Peenesta kookoshelbed mikseriga hästi peeneks.
Sega kokku kookospiim 1 dl piima, vahukoor 1 dl suhkrut ja sool ning kuumuta
segades keemiseni. Seejärel kuumuta
madalal kuumusel paar minutit.
Sega
ülejäänud piim maisitärklisega. Vahusta munakollased ülejäänud suhkruga
heledaks vahuks. Vala pisut kuuma piimasegu temperatuuride ühtlustamiseks
munasegu hulka ning seejärel lisa segades kogu munasegu kuuma piimasegusse.
Lisa segades juurde ka tärklisesegu, vanilliseuhkur ja jahvatatud kookoshelbed.
Kuumuta segades paksenemiseni. Kõige viimasena suru želatiinilehed käte vahel
kuivemaks ning pane kuuma piimasegusse. Sega želatiinilehtede lahustumiseni
ning seejärel vala täidis vormi koogipõhjale. Lase taheneda jahedas järgmise
päevani.
Vahetult enne
serveerimist valmista kate. Selleks sega toorjuust kausis lahti ning sega kokku
kohupiimaga. Määri koogile. Kaunista meelepäraselt ning serveeri!
Proovisin selle retsepti ära ja tõesti hea kook tuli, mõnusalt kookosene ja samas kreemine ja värske.
VastaKustutaKohupiima-toorjuustu kate oli hea aga otseselt midagi juurde ei andnud, vabalt võiks selle ka ära jätta ja kook oleks sama hea.
Retsept ise oli päris põnev ja mulle meeldis, et sai midagi teistsugust teha, sellise kreemi keetmine oli minu jaoks uus kogemus.
Suured tänud kommentaari eest:) Minule endale sobis kate seetõttu, et see hoidis tasakaalu, kui täidis sööjatele liialt magusaks läheb:) aga muidugi võib ka ilma selleta kooki nautida:)
KustutaKas võiks teha seda kooki ka pulber-/puruželatiiniga (? ei teagi, kuidas seda õigesti nimetada :D)? Kui jah, palju kasutada ja kas käituda samamoodi nagu želatiinilehtedega? Lisaks: kas on soovitusi, mida teha ülejääva nelja munavalgega? :)
VastaKustutaTere
KustutaÜlejäänud munavalgetest võib teha pavlovat, Brita rulli või pavlovat:)
Ma ise soovitan siiski kasutada želatiinilehti. Minu kogemuse põhjal on tootjate želatiinipulber tihtipeale väga erineva tarretumisvõimega, seega lehtedega õnnestumine kindlam:)