Kaldun kahjuks arvama, et lähiajal suvesooja enam ei tule. Rõõm, kui eksin, aga kui eile taas veidi paksema talvejope kapist välja otsisin, siis kuidagi ei taha uskuda, et ilma suudab end positiivselt üllatada. Täpselt aasta tagasi toimus Pärnus tänavafestival "Kalamehepäevad" ning siis oli suur suvi juba käimas ja suvesoojust enam kui küll. Mäletan, et siis oli suureks murekohaks see, et kuidas üleliigse kuumuse eest peita koogivõistlusele toodud kooke, et need võistluse ajaks täiesti sulanud ei oleks. Jah, aastad aga ei ole sõbrad ning seetõttu oleks hetkel kõige õigem end lohutada hoopis millegi heaga, mis vähemalt päikesesära silmi tooks. Pakun teile pitsat, mis on mõnus amps suvistele grillpidudele aga ka niisama nosimiseks ja tujutõstvaks roaks.
See pitsaretsept on pisut teistsugune ning erineb klassikalisest pitsast. Omalt poolt pakun välja ühed vägagi maitsvad ja teistmoodi ampsud, mis samuti võivad väärikalt pitsa nime kanda. Selle taina puhul on valmimisaeg eriti lühike. Kergitamiseks on küpsetuspulber ning kogu vaevaks vaid segamine. Kattega on ka pisut teisiti. Esmalt aseta peale tomatipasta ja riivjuust ning lase ahjukuumusel ülejäänud töö teha. Ja seejärel, peale küpsemist, lähevad peale need kõige olulisemad komponendid!
Mitmele: 4 minipitsat
Aeg: 30-40 min
Info: Taina võid valmistada ka eelmisel päeval ning hoida seda kasutamiseni külmkapis!
Aeg: 30-40 min
Info: Taina võid valmistada ka eelmisel päeval ning hoida seda kasutamiseni külmkapis!
Tainas:
175 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
150 g Kreeka jogurtit
175 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
150 g Kreeka jogurtit
Kate
4 tl tomatipastat või ketšupit
paar peotäit riivjuustu
rukolalehti
soolalõhefileed
prosciuttot
musta pipart, soola
4 tl tomatipastat või ketšupit
paar peotäit riivjuustu
rukolalehti
soolalõhefileed
prosciuttot
musta pipart, soola
Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa Kreeka
jogurt ning sega ühtlaseks. Võimalusel hoia tainast ca 15 minutit külmkapis.
Jaga tainas neljaks ning vormi neist 4 ümmargust ringikest. Aseta need
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale tomatipasta ja raputa üle
riivitud juustuga.
Küpseta pitsasid ahjus 180 kraadi juures 12- 15 minutit. Tõsta
seejärel ahjust ning aseta pooltele pitsadele soolalõhe ning ülejäänutele
prosciutto. Laota peale ka rukolalehed ja maitsesta! Serveeri.
Retsept valmis
koostöös ettevõttega Coop ning selle retsepti leiad ka retseptilehetedelt, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti.
Ei tea kas sobiks ka laktoosivaba jogurtiga? See hästi vedel..
VastaKustutaSeda peab proovima. Niisama ei julge soovitada, aga soovitan lisada seda lihtsalt kogusena vähem, et tainas oleks sõtkutav ja ei jääks käte külge:)
Kustuta