Rabarber on praegusel hooajal popp. Nagu igal aastal, siis ka praegu on loomulikult minu blogi kõige populaarsem retsept "Kiire rabarberikook". See kook on nii kiire ja lihtne ja nii-nii kodune, et olen seda sel aastal valmistanud vist juba ligi 10 korda. Aga ega see rabarberikook ei ole ainuke kook, mida küpsetanud sel aastal olen. Üks sama särav täht on kindlasti seesama rabarberi-toscakook, mis võlub sööjaid esmalt mandlimagusa kattega. Seejärel tuleb mängu ka hapukas rabarber, mis seesuguse koogiga imeliselt kokku sobib. Pean tunnistama, et tosca-kookide seas on rabarberilisand vist üks minu lemmikuid ning seda just tänu hapukusele, mis ei lase koogil ebameeldivalt magusaks minna.
See kook ilmus ka ajakirja Naisteleht köögirubriigis (mai2019).
Kogus: 10-12
tk
Aeg: 1 tund
Aeg: 1 tund
Põhi:
3 muna
2 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl vahukoort
150 g võid, sulatatuna
3 muna
2 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl vahukoort
150 g võid, sulatatuna
Täidis:
400 g rabarbereid (puhastatud kogus)
50 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 sl kartuli- või maisitärklist
400 g rabarbereid (puhastatud kogus)
50 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 sl kartuli- või maisitärklist
Kate:
150 g võid
125 g mandlilaaste
1,5 dl pruuni suhkrut
1 dl vahukoort
1 tl kaneeli
150 g võid
125 g mandlilaaste
1,5 dl pruuni suhkrut
1 dl vahukoort
1 tl kaneeli
Põhja
valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kuivained omavahel
ning lisa segades munasegule. Seejärel lisa vahukoor ja sulatatud või ning sega
kõik ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetupaberiga vooderdatud koogivormi (Ø22-24cm).
Tükelda
kooritud rabarberivarred ning sega need kokku ülejäänud täidise ainetega. Laota
segu vormi. Küpseta kooki 180 kraadi juures 25-30 minutit.
Katte
valmistamiseks pane kõik ained potti ning kuumuta keskmisel kuumusel ca 7-10
minutit. Kui kook on esimese aja ära küpsenud, siis vala mandlikate vormi ning
küpseta kooki 200 kraadi juures veel
10-15 minutit. Enne söömist lase koogil täielikult jahtuda!
Kas vahukoore asemel sobiks ka midagi lahjemat kasutada? Kreeka joguet? Piim? Kohvikoor?
VastaKustutaPigem siis kohvikoor. Piim ja Kreeka jogurtiga see kook ei õnnestu:)
KustutaTänud!
KustutaMa arvan, et see vahukoore kogus on nali võrreldes või kogusega :D ongi üks rammus suutäis ;)
KustutaTere
VastaKustutaTegi seda kooki ja sai võetud südamekujuline 22 cm vorm aga maru palju hakkas kattet üle ajama, see normaalne on ..))
Kui südamekujuline, siis mahult väiksem? Ümmarguse vormi läbimõõt peaks olema 22cm ning sellisel juhul kook vormis üle ei aja:)
KustutaImeline kook! aitäh, Ragne!
VastaKustutaRõõm:) Toska koogiga sobib hapukas rabarber alati hästi:)
KustutaVäga hea kook, aitäh retsepti eest!
VastaKustutaRõõm kuulda! AItäh:)
KustutaKas sobib kasutada ka sugavkülmutatud rabarbereid?
VastaKustutaSee ei ole päris see, aga kui kasutada, siis soovitan need panna koogile külmunult.. ehk siis kindlasti mitte rabarbereid eelnevalt üles sulatada:)
Kustutammmmmm maitseeevvv. mul oli vaid 25g mandlilaaste niiet ülejäänud pidin asendama kaerahelvestega aga ikkagi väga hea kook tuli välja.
VastaKustutaRõõm! Kusjuures, soovitan õunahooajal seda kooki valmistada ka õuntega, siis tuleb vaid suhkrukogust pisut vähendada:)
Kustuta