Suurepärane uudis! Metsa all on valminud mustikad ning seega võib selle hooaja nüüd rõõmuga avatuks kuulutada! Minu vaimustus mustikate vastu ei ole tekkinud viimaste aastatega, vaid on pärit kohe täiesti lapsepõlvest. Suvekodus on metsaalused igal suvel neid pisikesi marjakesi täis, seega on lausa kohustuslik teel randa neid endale suhu noppida. Mustikaid on suvekodu metsas olnud alati aga nii palju, et nendest jagub ka kookide, hoidiste, kisselli ja veel igat sorti küpsetiste jaoks. Ja ega minu kodulinna Pärnu metsadki mustikatest tühjad ole. Neid on siin sama palju, seega on alati rõõm mustikahooaega aplausiga vastu võtta. Olgugi, et selle hooaja alguses on mõnevõrra ka kurbust, sest seljataha on jäänud enamik suvest ning kõik need teised võrratud marjahooajad. Seega on igati õige sedasorti kurbust leevendada pisikeste kodutehtud pirukatega:)
Mustikaretsepte jagasin ma hiljuti ka Naistelehes, kuhu meisterdasin klassikalise mustikakeeksi, ühe lihtsa mustikakreemi ning siis veel mustikapirukad, mille retsepti alljärgnevalt jagan. Need pirukad valmivad nii lihtsalt ja kiiresti, et vaevu jõuad küpsemise ajal miskit muud teha. Seega kutsu pirukasõbrad juba aegsasti laua äärde! Muidugi on need küpsetised parimad ahjusoojalt, aga siiski õigepisut jahtunult, et kuum mustikatäidis keelt ei põletaks. Need on head niisama, kuid ei tee ka paha, kui serveerid neid vaniljepudingu või jäätisega!
Kogus: 10 pirukat
Valmistamisaeg: 20 minutit
500 g külmutatud
pärmi-lehttainast (õhukeseks rullitud)
1 muna
10 tk valge šokolaadi ruutu
10 sl (kuhjaga) mustikaid
5 tl suhkrut
1 muna
10 tk valge šokolaadi ruutu
10 sl (kuhjaga) mustikaid
5 tl suhkrut
Lõika
tainas 10ks ruuduks. Tee igale tainaruudule noaga mööda ääri
sisselõige umbes 1 cm kauguselt (ilma tainast läbi lõikamata).
Määri ääred lahtiklopitud munaga. Tekkinud tainaruutude keskele
aseta hakitud šokolaad
(1 šokolaadiruut tainaruudu kohta).
Seejärel
sega mustikad järelejäänud munaga ning jaota tainaruutude keskele.
Raputa peale suhkur ning küpseta pöördõhuga režiimil 180 kraadi
juures 15 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar