Millal Te viimati muffineid valmistasite? Minul juhtub seda liiga tihti, sest peres on kasvamas üks pisike muffinifänn, kellele seesugused pisikesed küpsetised eriti meeltmööda on. Seetõttu on hea katsetada erinevaid muffiniretsepte ning vahel sekka meisterdada ka pisut teistmoodi ampse. Pakun, et nende muffinite kõige õigem nimetus oleks blenderimuffinid, sest kogu tainas valmib minutiga blenderis. Kõik komponendid blenderisse, natuke püreestamist ning tainas ongi valmis. Selleks, et taina meisterdamine ilusti õnnestuks, siis lisa komponendid blenderisse kindlasti retseptis antud järjekorras ehk siis kõige alla banaanid, seejärel maapähklivõi jne.
Need küpsetised ei valmi traditsioonilisest muffinitainast, nendest ei leia võid ega nisujahu ning ohtralt suhkrut. Selle asemel on aga banaani, maapähklivõid ning kaerahelbeid, tänu millele ühed korralikud muffinihakatised ahjus valmis saavad. Need muffinid jäävad mõnusalt pehmed ning soovitan neid pakkuda veidikese jäätise või siis vaniljekastmega, kes aga soovivad laktoosivaba varianti, siis jätku need lisandid lisamata! Minule meeldivad need muffinid nii magusate lisanditega kui ka ilma - sobivad hästi nii hommikusöögiks või siis magustoiduks, head kaaslased piknikule või metsamatkal!
Mitmele: 8 tk
Valmistamisaeg 30 min
2 banaani
100 g maapähklivõid
2 muna
3 sl kaerahelbeid
0,5 tl soodat
2 sl pruuni suhkrut
75 g šokolaadi
Pane kõik ained blenderisse (va šokolaad) retseptis antud järjekorras. Blenderda ühtlaseks, lisa šokolaaditükid ning sega tainasse. Täida tainaga 8 muffinivormi (kui muffinipaberit ei kasuta, siis määri muffinipann korralikult rasvainega) ning küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit!
Postitus sündis koostöös Boschiga.
See oli imemaitsev! Ülimalt suured tänud selle kiire ja lihtsa retsepti eest 😊 Mina panin pruuni suhkru asemel fariinsuhkrut ja see sobis ka ideaalselt!
VastaKustutaSeda on väga tore kuulda. Aitäh tagasiside eest! Fariinsuhkur sobib ka hästi ning tegelikult võib nendesse muffinitesse pista mis tahes magustaja:)
KustutaSuper head ja lihtne teha. Minu 5-aastane pirtsakas sööja (banaani maitse ei maitse) sõi ka hea meelega. Lisasin veidi vaniljesuhkrut, et banaani maitset veidi lämmatada. Sööme Kreeka jogurtiga.
VastaKustutaRõõm-rõõm kuulda! Ja eriti tore, et ka lapsele meeldis:)
KustutaMind haaras õhtul korralik magusaisu, aga poodi ei olnud jaksu minna. Leidsin kõik ained enda kapist ja maguaisu sai leevendatud! Aitäh, see retsept läheb kindlalt salvestamisele!
VastaKustutaOi kui tore! Rõõm kuulda:)
KustutaMega head muffinid �� Isegi maapähklivõi mittefännajast poeg tahaks neid igapäevaselt teha �� Ja kunagi pole pidanud pettuma Sinu retseptides, minu nr 1 retsepti lehekülg, aitäh ��
VastaKustutaSuper. Aitäh:)
KustutaLaps tahtis šokolaadimuffineid. Aga kuna ma praegu üritan vältida nisujahu, siis otsisin alternatiivset retsepti. Sinu blogist leitud retseptide puhul ma kunagi ei kahtle, et midagi kehva võiks juhtuda, seega proovisime järele :)
VastaKustutaTegime muffinid. Sõime. Laps sõi ühe ära ja ütles: tead mis, me tegime šokolaadi muffineid, aga arva ära, mida siit muffinist ei leia? Šokolaadi maitset :D Aga head on sellegi poolest!
Tõsi, šokolaadised tõesti väga ei olnud. Aga head on ikkagi. Ma veidi kartsin, kuna banaan küpsetistes tavaliselt ei meeldi, aga selles retseptis väga tugevalt tüüpilist banaani maitset ei olnud tunda.
Igal juhul mul hakkas kohe mõte tööle, katsetada ära a) kui lisada ka kakaopulbrit b) teha muffinid crunchy maapähklivõiga.
Esimesed tegin siidise maapähklivõiga ning blenderdasin nagu ette nähtud. Nüüd tahaks proovida eelnevaid aspekte arvestades lihtsalt koostisained kokku segades ehk et mitte peeneks blenderdada. Ei jõua ära oodata, et laps koolist tuleks, hakkame uuesti proovima :)
Oh kui tore, et see retsept saab justkui oma näo erinevate katsetuste näol. Kusjuured šokolaad aitab seda küpsetist pisut siduda. Aga kakaopulber aitab kindlasti šokolaadist maitset lisada.
Kustuta