Kui Sa pole õunahooajal jõudnud veel ühtegi küpsetist valmis meisterdada, siis soovitan julgelt just seda retsepti proovida. Kui aga oled juba õunaküpsetistest tüdinud, siis proovi seda retsepti ikkagi - ma usun, et need õunastruudlikesed saavad Sind üllatada. Ja kui oled lihtsalt järjekordse õunaretsepti otsingul, siis hakka aga tainast sõtkuma ning õunu selle küpsetise tarbeks koorima! Ühesõnaga tasub neid maitsvaid koogikesi kindlasti proovida, eelkõige üllatas mind selle maiuse puhul seesama kihiline tainas, millesse hapukad õunahakatised pakitud olid! See annab annab küpsetisele palju lisandväärtust, kuna kergelt kihilise olemusega ümbris lisab õuntele omamoodi tähesära!
Struudliks seda küpsetist päris nimetada ei saa, kuna valmivad individuaalselt muffinivormides. Armas Mari-Liis kõrvalblogist (lehvitused!) pakkus välja, et sedamoodi küpsetiste nimetus võiks olla hoopis "Struffin", mis kõlab omamoodi toredalt ning tegelikult annab ka üsna täpselt edasi selle küpsetise olemust - natuke nagu struudel, aga poole kohaga ka muffin! Seega, nimetagem neid moodsa nimega struffiniteks;)
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht ning minu retseptidega saad lisaks ajakirjale tutvuda ka kodulehel : naisteleht.ohtuleht.ee
Mitmele:
6 struudlit
Valmistamisaeg: 1 tund
Valmistamisaeg: 1 tund
Tainas:
250 g nisujahu
2 sl suhkrut
0,5 tl soola
175 g võid
0,75 dl külma vett
250 g nisujahu
2 sl suhkrut
0,5 tl soola
175 g võid
0,75 dl külma vett
Täidis:
3 sl võid
300 g õunatükke
5-6 sl suhkrut
3 sl mandlilaaste
kaneeli
3 sl võid
300 g õunatükke
5-6 sl suhkrut
3 sl mandlilaaste
kaneeli
1
lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
Taina
valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ning näpi sõrmede
vahel tainast seni, kuni suuremad või tükid kaovad. Vala juurde
vesi ning sõtku tainas kätega ühtlaseks. Lase tainal külmkapis
taheneda tunnike.
Jaota
tainas kolmeks ning rulli need üksteise järel jahusel pinnal
õhukeseks ristkülikuks. Määri tainale või ning laota peale
õunad. Raputa õuntele suhkrut, mandlilaaste ja kaneeli. Seejärel
rulli tainas kokku nii, et õunad peituksid ilusti sisemusse. Suru
tainaotsad omavahel korralikult kokku. Seejärel lõika saadud
„vorst” keskelt pooleks ning aseta struudlipoolikud lõikepool
ülal võiga määritud muffinivormi. Toimi samamoodi ka kahe teise
tainalapiga! Määri need peal lahtiklopitud munaga ning küpseta
seejärel struudleid pöörõhuga režiimil 180 kraadi juures 30-40
minutit. Serveeri koos vaniljekastmega!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar