Jah just - õuntest valmistatud Nutella! Ega siin miskit keerulist ei ole, sest see valmib nagu tavaline pähklitest ja šokolaadist valmistatud määre, kuid millele on tekstuuri ja maitse täienduseks lisatud ka õunapüreed! Lõpptulemus? Maitseb hästi - sobib koos pannkookide ja vahvlitega ning pehme saiaga samuti!
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (25.09)
650 g õunu (koorimata kogus)
vett
ca 3 sl (pruuni)suhkrut või mett (kogus oleneb õunte hapukusest!)
1 tl vanillisuhkrut
150 g piimašokolaadi
150 g metspähkleid
näpuotsatäis soola
3 sl õli
vett
ca 3 sl (pruuni)suhkrut või mett (kogus oleneb õunte hapukusest!)
1 tl vanillisuhkrut
150 g piimašokolaadi
150 g metspähkleid
näpuotsatäis soola
3 sl õli
Koori ja
tükelda õunad ning pane potti. Lisa vett nii palju, et põhi oleks
vaid kergelt kaetud. Lase potis olev segu keema
ning seejärel lase sel madalal kuumusel vaikselt podiseda õunte
pehmenemiseni. Vajadusel lisa täiendavalt vett, kui see peaks
aurustuma. Seejärel püreesta valminud segu ühtlaseks massiks.
Kuumuta segu potis uuesti läbi, lisa suhkrud ja šokolaaditükid
ning lase neil püreesse sulanduda!
Rösti pähkleid
kuival pannil mõned minutid. Seejärel tõsta pähklid kaanega
suletavasse purki ning raputa neid tugevasti koore eraldumiseks. Pole
hullu, kui osadele pähklitele koor külge jääb. Pane nüüd
pähklid koos soola ja õliga blenderisse ning püreesta ühtlaseks
võiseks massiks. Vajadusel lisa täiendavalt pisut vett, et saaksid
ühtlase võise tekstuuri. Tõsta pähklivõi seltsiks õunapüreele
ning sega segu korralikult ühtlaseks massiks, vajadusel lisa
täiendavalt suhkrut. Valminud kreem aseta purki ning säilita jahedas!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar