Vist üsna sobiv aeg on selle retsepti jagamiseks, sest usun, et päris paljudel on praegusel hetkel koju varutud kuivaineid, sealhulgas ka tatart. Seega, jagan Teiega toitvat hommikusööki, mis sobib hästi ka lõuna- või õhtusöögiks. Jagasin seda retsepti veebruarikuu Naistelehes ning peale pildi jagamist minu instagramis on minult seda retsepti palju küsitud. Nüüd lõpuks riputan retsepti ka blogisse üles - kes soovivad, saavad järgi proovida.
Loomulikult ei saa üle ega ümber koroonaviirusest, mis jõuliselt hetkel siin valitsemas on. Oma tööga on mul vedanud, sest selle olen saanud sättida kõik kodukontorisse ning uusi (ja säästlikke) retsepte saate ikka kohata kolmapäeviti Naistelehes. Ära on jäänud aga suur hulk pildistamisi ja üritusi, mis nüüd omajagu vaba aega tekitavad. Ja ega kriisi saa raisku lasta ning seetõttu on mul mõeldud välja suur hulk tegevusi, mida ajapuudusel tavalisel teha ei ole saanud. Lastele tegevusi on vaja mõelda muidugi eelkõige 3 aastasele pisipreilile, sest suurem laps on enamjaolt hõivatud koolitööga või siis suudab ise miskit välja mõelda. Ja tegelikult on vahelduseks tore, et uue nädala märkmik pole täis pildistamisi, üritusi ja muid töiseid kohtumisi. Teiselt poolt muidugi nukker, sest eriti äge Pärnu Restoranide Nädal aprillikuus ei toimu ning eile tühistasime ka oma maikuus toimuma pidanud reisi. Lohutuseks aga kõikidele nii palju, et miski ei kao kuhugi ning kõik saab toimuda siis, kui elu taas rahulik ja kindlam! Seega, püsigem kodus ning tehke asju, mida muidu teha pole saanud!
Minu 10 soovitust:
1. Tehke koos lastega süüa! Miaga oleme meisterdanud juba nii palju asju ning sellega jätkame nii kaua, kuni lapsel sära silmades. Õnneks ei tundu see sära veel kuhugi lähiajal kaduvat. Lühikese ajaga oleme teinud juba vahvleid, küpsiseid, kreemisaiakesi, 3-4 korda pannkooke ning võileibasid.
2. Joonistage, ikka koos lastega. Meil on kodus ülesseatud pisikene kunstinurk. Pintslid, vesivärvid/guašid ja veetopsik on muidugi peaosalisteks. Mulle on alati meeldinud joonistada - see on kuidagi nii rahustav ja mõnus tegevus. Mõtlesime Miaga hiljem kõik joonistused kokku koguda ning preili tuppa pisikese näituse teha.
3. See on aeg sorteerida asju ja koristada kodu. Lastega peredes on kindlasti mänguasju rohkem, kui vaja ning nii on ka meil. Teeme väikese puhastuse selles osas.
4. Meil on pisipreiliga plaanis lähiajal teha neid nö vanakooli scrunchy patsikumme. Kõik vajalikud materjalid on olemas, seega miks mitte! Kui vaja, siis õpetusi on palju, vaata näiteks seda.
5. Ise võtan ette ühe raamatu, mida pikemat aega lugeda olen tahtnud.
6. Mulle tohutult meeldib kuulata podcaste. Külastage podcast.ee kodulehte ning valiga välja omad lemmikud. Mina soovitan näiteks "Täitsa pekkis" ja "Be 1st!" podcaste!
7. Vaadake kogu perega mõnda toredat filmi. Kui sobivat filmi ei leida, siis "Sõbrad" aitavad alati hädast välja!
8. Tehke midagi, mida ajapuudusest tavaliselt teha pole jõudnud. Mina tegelen natuke toidufotograafiaga. Nokitsen ja kohendan natuke oma pildistamisrekvisiite, teen pildistamistaustu ning pildista-katsetan. Mul on mõned kanalid toidufotograafia õppimiseks salvestatud ning võtan need nüüd kõik ette. Juhuuu!
9. Värske õhk on oluline! Tee üks jalutuskäik metsas.
10. Viimane soovitus on taas seotud lastega - mängige lauamänge! Kui olemasolevatest olete tüdinenud, siis meisterdage ise mõni lauamäng valmis. Otsige pinterestist ideid, seal on neid hulgaliselt!
Ja nüüd lõpuks retsepti juurde...
Mitmele: 4
Valmistamisaeg: 30 min
200 g (toor)tatart
150 g (suitsu)peekonit
peotäid rukolalehti
6 kirsstomatit
4 sl Kreeka jogurtit
soola, pipart
Omlett:
4 muna
4 sl kohvikoort
soola, pipart
Keeda
tatar soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Tükelda peekon ning
prae pannil valmis. Omleti valmistamiseks sega komponendid omavahel,
maitsesta. Küpseta suurel pannil omlett mõlemalt poolt kuldseks.
Seejärel tükelda väiksemateks tükkideks.
Sega nõrutatud tatrale juurde praetud peekon ning omlett. Lisa segades
rukolalehed ning poolitatud kirsstomatid. Jaota roog taldrikutesse. Lisa
Kreeka jogurt ning raputa peale pisut soola ja pipart. Soovi korral
võid peale niristada ka pisut oliiviõli.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar