Kas Teil on olemas oma
lemmikkastme retsept? See postitus ongi pühendatud kahele väga lihtsasti
valmivale kastmele, mis on mõnusalt värsked ja maitserohked. Need
kastmed on ühed minu lemmikud ja seda tegelikult juba üsna pikka aega!
Värskest kurgist valmiv kaste on tõeliselt suvine, maitserohke ning
kerge piparmündise mekiga. Avokaadomääre on samuti minu suur ammune
lemmik ning tõelise avokaadofännina pistan seda määret küll vist igale
poole. See sobib nii leiva-saiakatteks, salatilisandina, kastme
asendajana ja dipikastmena. Kui kurgiraita puhul on kõik lihtne ja
selge, siis avokaadomäärde edukaks õnnestumiseks on vaja poest hankida
küpset avokaadot. Toore viljaga ei tee seda määret kohe kindlasti
valmis! Seega tasub pingutada.
Valmistasin neid kastmeid hiljuti
dipikastmetena köögiviljakotlettide kõrvale. On ju äge serveerida
külalistele vaagnal köögiviljakotlette, mille kõrval valikus erinevad
kastmed. Koostöös Marta Pagariga on mul kodus hetkel nende tootevalikust
üsna palju erinevaid köögikotlette, millest nii mõnedki on saanud minu
lemmikuteks. Näiteks peedi-oakotletid ja kapsakotletid on superhead! Ka
suvikõrvitsa-bataadikotletid on ühed maitsvad ampsud, mis kindlasti
meeldivad just neile, kellele need köögiviljad meelepärased on (minul
täielikud lemmikud!) Ja neid köögiviljakotlette saabki väga lihtsasti
valmistada ning serveerida neid siis niisama näksimiseks koos
kastmetega, salati lisandina või burgeri vahel.
Vaata veel retsepte, kus olen kasutanud Marta Pagar tooteid:
Eriline hamburger peedihummusega
Lihtne salatikauss köögiviljakotlettidega
Kastmete valmistamisaeg: ca 10 minutit
Kurgiraita
0,5 pikka kurki (ära koori!)
0,5 punast sibulat
peotäis piparmündilehti
300 g Kreeka jogurtit
0,5 tl köömneid
laimist pressitud mahla
soola, pipart
Riivi
kurk jämeda riivipoolega ja haki sibul ning piparmündilehed peeneks.
Sega kõik ained omavahel, maitsestades seejärel kastme laimimahla ning
soola ja pipraga.
Avokaadomääre
2 küpset avokaadot
2 sl hakitud koriandrit
1 sl hakitud tšillit (võib ka rohkem lisada)
2 tl laimist pressitud mahla
oliiviõli
soola, pipart
Eemalda
avokaado viljaliha ning tõsta see kaussi. Lisa koriander, tšilli ja
laimimahl ning püreesta segu kahvliga ühtlasemaks. Lisa oliiviõli nii
palju, et saad meelepärase tekstuuriga määrde. Maitsesta soola ja
pipraga.
Postitus valmis koostöös Marta
Pagariga. Nende toodetega saate lähemalt tutvuda Marta Pagari kodulehel ning
instagramis! Marta Pagari FB-lehte vaadake ka!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar