Kooliaeg on taas
saabumas ning selle tähistamiseks panin kokku ühe eriti põneva, aga
see-eest lihtsa suupistekandiku. Seda on hea pakkuda tervituseks
külaliste saabumisel. Tegelikult võid seesuguse kandiku kokku panna
meelepärasteks komponentidest, aga üks näidis on seesugune. Miskit
keerulist siin ei ole, isegi kandikul olevad juustupätsid valmivad
ülimalt kerge vaevaga! Need juustupätsid said minu lemmikuks kevadel, kui koroona tõttu oli poodi minek limiteeritud. Seesugused küpsetasid asendasid saia hästi (vahest liigagi hästi) ning mis peamine - need ei sisalda ka pärmi, mis samuti kevadel tihti poodidest otsas oli. Ühesõnaga on need väga head küpsetised, mida eriti lihtne valmistada, kuid see-eest maitsevad tõeliselt hästi! Võimalusel valmista need pätsikesed vahetult
enne serveerimist, siis on need veel serveerimisel ahjusoojad!
Suupistekandikule
panin Põltsamaa särtsukurki, adžikasalatit, herneid,
valgehallitusjuustu, suhkruherneid, viinamarju, kirsstomateid, pähkleid
ja neidsamu juustupätse.
Kogus: 8 tk
Valmistamisaeg: 5 min + küpsemisaeg
125 g speltanisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
125 g riivitud juustu
125 g piima
Sega
kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Tõsta
tainas võiga määritud muffinipanni 8 auku. Küpseta 180 kraadi juures
25-30 minutit.
PS! Soovi korral võid tainasse lisada ka 0,5 tl kuivatatud ürte!
Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar