Millal Te viimati miskit küpsetasite? Soovitan nüüd igaljuhul käed jahuseks teha ning saiatainast sõtkuma hakata. Jagan Teiega üht retsepti, selle tulemusena valmivad äärmiselt mõnusad saiakesed, millel täidiseks juust. Tänu juustule on kohe peale ahjust võtmist, siis kui saiakesed veel ahjusoojad, täidis küpsetiste sees mõnusalt voolav ja pehme.
Ühesõnaga on need ühed ägedad juustusaiad, mis sobivad serveerimiseks sooja supi kõrvale. Tegelikult oligi selle retsepti ajendiks üks supp. Nimelt palus Põltsamaa mul välja mõelda ühe retsepti, mida nende purgisuppidega serveerida võiks ja ei olnud kõhklusigi, et supi kaaslasteks saavad ühed ahjusoojad küpsetised. Praegusel pimedal ajal on see kindlasti igati teretulnud retsept!
PS! Valmistamisel on selles retseptis kasutatud valgehallitusjuustu, kuid tegelikult võid kasutada just sellist juustu, mis endale meelepärane. Lõpptulemus on nii või teisiti maitsev!
Kogus: 10 tk
Valmistamisaeg: 20 min + kerkimis- ja küpsemisaeg
270 g nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 tl (kuhjaga) kuivpärmi
1 tl kuivatatud ürte
200g käesooja vett
2 sl õli
Lisaks:
150-200 g valgehallitusjuustu või muud meelepärast juustu
1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
2 sl toasooja võid
0,5 küüslauguküünt
Sega
kuivained omavahel. Lisa käesoe vesi ja õli ning sõtku tainas
ühtlaseks. Kergita tainast 40 kraadises ahjus 30-60 min. Seejärel jaota
kerkinud tainas 10ks. Lõika juust kümneks tükiks ning peida iga
tainatüki sisse juustutükk. Veereta need pallideks ning laota
küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø24cm) põhjale. Määri saiakesed
pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 175 kraadi juures 35-45 minutit.
Sega toasoe või peeneks hakitud küüslauguga ning määri küpsenud saiakesed võiseguga kokku. Serveeri koos lemmiksupiga.
Retsept valmis koostöös Põltsamaaga!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar