Kui ma peaksin nimetama ühe roa, mis mulle sügist meenutab, siis on see kindlasti seesugune toitev pirukas. Mõnusalt kosutav ning sobib maiustamiseks eriti hästi just siis, kui väljas ilmad oodatust pisut jahedamad ja tuulisemad. Siis ongi seesugused juustuga rikastatud pirukad eriti oodatud - koos tassikese teega saab aja korraks maha võtta ning nautida kõike, mida sügis pakub!
Kogus: 8 pirukaviilu
Valmistamisaeg: 30 min + küpsemisaeg
Info: Soovi korral võid vahukoore asendada ka kohvikoorega, kuid kindlasti mitte piimaga!
Põhi:
3 dl speltajahu
100 g võid
näpuotsatäis soola
Täidis:
2 sibulat
100 g suitsupeekonit
2 sl hakitud tilli
soola, pipart
Kate:
2 muna
1 dl rõõska koort (35%)
125 g juustukuubikuid
1 tomat
Aseta
põhjaks minevad komponendid kaussi ning näpi sõrmedega ühtlaseks
tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) põhja
ja äärtele ning tõsta külmkappi ootele 10 minutiks. Tükelda sibul ning
kuumuta pannil õlis läbi. Lõika peekon ribadeks ning lisa samuti pannile
sibulale seltsiks. Kuumuta segu sibula pehmenemiseni, seejärel sega
juurde till, maitsesta soola-pipraga ning tõsta pann pliidilt. Sega
omavahel munad ja koor, lisa maitseks soola.
Laota sibulasegu
pirukapõhjale, tõsta peale juustukuubikud ning vala vormi kooresegu.
Kõige peale lisa katteks tomativiilud. Küpseta pirukat 180 kraadi juures
30-40 minutit.
Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook ilutseb ka retseptilehtedel, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!
Kas speltajahu asendamine mõne muu jahuga oleks mõeldav? :)
VastaKustutaIkka võib. Mis jahu on soovi kasutada?
KustutaVõib vabalt kasutada ka sama kogus nisujahu!
Väga maitsev pirukas aga ka järgmine kord teeks nisujahuga. Speltaga jäi saepuru natuke
VastaKustutaMilline speltajahu oli kasutusel? Mul ei ole jäänud saepurune. Võid oli nii nagu retseptis?
Kustuta