Üks põnev ja teistmoodi pastaretsept, kus peedimahlaga valmistatud
pähklikaste moodustab sellele roale justkui juustuse kastme. Seega, kui
sa piimatooteid tarbida ei saa või ei soovi, siis see pastaretsept sobib
Sulle ideaalselt, kuna on tänu India pähklitest valmistatud
„juustukastmele“ täiesti laktoosivaba. See pasta on äärmiselt maitsev
ning maitseelamusi pakkuv, kuna peet annab lisaks värvusele sellele
köögiviljale omast maitset ning sobitub rooga imeliselt.
Tegelikkuses on selle roa valmistamine hästi lihtne, vaja on vaid meeles pidada seda, et pane pähklid kindlasti varakult mahlaga ligunema. Nii muutuvad need pehmeks ning tänu sellele saadki valmistada siidiselt kreemja kastme!
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat, siis võid selle
instagramis märkida ära: @ragnevark #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!
instagramis märkida ära: @ragnevark #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud oled!
Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 15 minutit + pähklite leotamisaeg üleöö
Muu info: laktoosivaba
75 g India pähkleid
100 ml naturaalset peedimahla
2 küüslauguküünt
1-2 sl laimist pressitud mahla
soola, pipart
30 ml valget veini
225 g Tagliatelle pastapesasid (Panzani)
Serveerimiseks:
oliiviõli, maitsepärmi
Pane
pähklid peedimahlaga likku 6-8 tunniks. Seejärel keeda pasta soolaga
maitsestatud vees valmis, nõruta, aga säilita pool klaasi
pastakeeduvett.
Samal ajal tõsta ligunenud pähklid kannmikserisse, lisa küüslauguküüned, laimimahl ja pool peedimahlast, milles pähklid ligunesid. Seejärel hakka segu püreestama, vajadusel lisa täiendavalt peedimahla pehmemema tekstuuri saavutamiseks. Lõpptulemusena peab pähklikaste jääma siidine ja pehme, aga mitte vedel. Tekstuurilt võiks see jääda pisut vedelam, kui traditsiooniline hummus. Kui oled saavutanud sobiva tekstuuri, siis maitsesta kaste.
Kuumuta pannil vein, lisa segades valmistatud pähklikaste ja seejärel lisa pannile keedetud pasta. Sega läbi ning vajadusel lisa pastakeeduvett, kui pasta jääb pisut kuiv. Serveeri rooga koheselt, niristades peale pisut oliiviõli ning maitsepärmi!
Samal ajal tõsta ligunenud pähklid kannmikserisse, lisa küüslauguküüned, laimimahl ja pool peedimahlast, milles pähklid ligunesid. Seejärel hakka segu püreestama, vajadusel lisa täiendavalt peedimahla pehmemema tekstuuri saavutamiseks. Lõpptulemusena peab pähklikaste jääma siidine ja pehme, aga mitte vedel. Tekstuurilt võiks see jääda pisut vedelam, kui traditsiooniline hummus. Kui oled saavutanud sobiva tekstuuri, siis maitsesta kaste.
Kuumuta pannil vein, lisa segades valmistatud pähklikaste ja seejärel lisa pannile keedetud pasta. Sega läbi ning vajadusel lisa pastakeeduvett, kui pasta jääb pisut kuiv. Serveeri rooga koheselt, niristades peale pisut oliiviõli ning maitsepärmi!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar