Kohe kindlasti on see üks teistmoodi koogike, sest nisujahu asendab selles küpsetises hoopis keedetud kinoa, mis sobib kasutamiseks lisaks soolastele roogadele ka magustoitudes! Sellele koogile annab kinoa tekstuuri ning tummisust!
Kogus: 10-12le
Valmistamisaeg: 20 minutit + küpsemisaeg
Muu info: gluteenivaba
150 g keetmata kinoad
vett (kinoa keetmiseks)
4 muna
50 ml (mandli)piima
175 g võid, sulatatuna
100 g šokolaadi (tumedat šokolaadi või piimašokolaadi)
125 g pruuni suhkrut
50 g naturaalset kakaopulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,25 tl soola
50 g valget šokolaadi, hakituna
Glasuur:
150 g kreemjat kookospiima
150 g šokolaadi (kasutasin 75 g piimašokolaadi ja 75 g tumedat šokolaadi)
Loputa
kinoa hoolikalt voolava vee all ning keeda see valmis: selleks pane 150
g kinoad ja 300 ml vett potti ning keeda kaskmisel kuumusel ca 10
minutit. Selleks ajaks peaks vedelik enam-vähem imendunud olema. Tõsta
pott pliidilt ning lase kaane all kinoal paisuda veel umbes 7-10
minutit (kinoa peab vee endasse tõmbama ning see ei tohi jääda vesine). Lase kinoal jahtuda!
Kannmikserit või blenderit
kasutades aja munad piimaga vahule. Sulata või koos šokolaaditükkidega vesivannil ning lisa saadud segu koos keedetud kinoaga munavahule. Mikserda kõik ühtlaseks seguks. Sega ülejäänud ained omavahel ning lisa
sellele segades muna-kinoasegu. Sega ühtlaseks. Tõsta tainas
küpsetuspaberiga kaetud vormi (Ø20-22cm) ning küpseta kooki 175 kraadi
juures pöördõhurežiimil 35-45 minutit. Seejärel jäta kook avatud
ahjuuksega veel järelküpsema.
Glasuuri valmistamiseks sulata
šokolaaditükid vesivannil. Kuumuta kookospiim ning lisa segades
sulatatud šokolaadile. Sega ühtlaseks ning tõsta glasuur koogile ning
soovi korral lisa ka küpsetisele vahekihiks! Serveeri!
Retsept valmis koostöös Risellaga!