27. jaanuar 2021

Spinati-hernepasta (gluteenivaba!)

Lõuna- ja õhtusöökide ideid ei ole kunagi liiga palju ning sellepärast jagan rõõmuga üht hea pastaretsepti. Pastaroogade kasuks räägib nende lihtne valmistusviis ning alati maitsev lõpptulemus. Üks lihtne retseptike ongi Teie ees, kus üheks peaosaliseks on põnev roheline kaste, mis koosneb peamiselt spinatilehtedest, hernestest ja veel mõndadest maitset täiendavatest komponentidest. See on retsept, mille abil saab valmis kiire lõuna- või õhtusöök kõigest 15 minutiga. Kusjuures, antud retsept on gluteenivaba (ja kui jätad parmesani lisamata, siis ka laktoosivaba)! 

 

Selle pastaroa valmistamisel kasutasin Panzani gluteenivaba penne pastat, mis on ausalt öeldes nii maitselt kui ka tekstuurilt täpselt nagu tavaline nisujahust valmistatud pasta. Igati äge toode, mida soovitan proovida. Ja nagu eelnevalt mainisin, siis retsept on lihtne ning erilisi nippe õnnestumiseks ei vaja!


Kogus: kolmele
Valmistamisaeg: 15 minutit
Muu info: Gluteenivaba!

300 g gluteenivaba Panzani pastat
suur peotäis spinatilehti
125 g külmutatud herneid
25g India pähkleid, röstituna
1 laimi mahl ja riivitud koor
2 sl parmesani, riivituna
4 sl oliiviõli
1 suurem küüslauguküüs
0,75 dl vett
soola, pipart

Serveerimiseks:
tükeldatud tšillit, India pähkleid, hernevõrseid oliiviõli, musta pipart, parmesani

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta lohakalt. Pasta valmimise ajal tee kaste: pane spinatilehed ja herned minutiks keevasse vett, nõruta ning tõsta need kannmikserisse. Lisa kõik ülejäänud ained ning maitsesta soola-pipraga. Mikserda ühtlaseks, lisades vedelama tekstuuri saamiseks täiendavalt vett. Maitsesta lõplikult ning sega kaste äsja keedetud makaronidega. Serveeri!

Retsept valmis koostöös Panzaniga!

25. jaanuar 2021

Mahlane tosca kook pirni-õunatäidisega

Teie ees on lihtne Tosca koogi retsept, mis tõepoolest nõuab peamiselt komponentide kokkusegamist ning seejärel ahjus küpsetamist.

Pole kahtlustki, et Tosca kook on alati väga hea valik. See on mahlane, karamelline ning mõnusalt mandline, sobides talvisel perioodil maiustamiseks veel eriti hästi. Selleks, et kook mõnusalt mahlane oleks, siis lisasin koogile mandlikatte alla veel magusaid pirni- ja õunatükke. 

Seesugune kook on loomulikult kõige täiuslikum ühe jahutava maitsva kaaslasega. Nii, et pallike vanillijäätist on selle koogiga serveerimisel lausa kohustuslik! Ja kui koogike on äsja valminud, siis ahjusoe küpsetis külma maiusega sobib veelgi paremini!

Kogus: 12 koogiviilu
Valmistamisaeg: 25 minutit +küpsemisaeg

Põhi:
2 muna
1 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima
75 g sulatatud võid

Täidis:
400 g küpseid pirne
300 g õunu

Kate:
150 g mandlilaaste
1 dl pruuni suhkrut
100 g võid
1,5 dl vahukoort (vahustamata)
1 tl kaneeli

Serveerimiseks:
IDÜLL vanillijäätist

Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa segades kuivained, piim ja või. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (Ø21-23cm). Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

Koori ja tükelda pirnid ja õunad. Katte valmistamiseks sega potis kõik ained ning kuumuta keemiseni, seejärel kuumuta madalal kuumusel 7-10 minutit kuni segu on paksenenud. Tõsta pirni- ja õunatükid eelküpsenud koogipõhjale. Laota peale mandlikate ning küpseta kooki veel umbes 20-25 minutit. Serveeri!

 Retsept valmis koostöös IDÜLL jäätisega.
Leiate need jäätised nüüd uutest pakenditest!

18. jaanuar 2021

Eriti maitsvad lihapirukad

Lõpuks jõuab nende lihapirukate retsept ka siia blogisse! Jagasin seda retsepti aastajagu tagasi ajakirjas Naisteleht ning mõni aeg tagasi jagasin samm-sammult valmistamisõpetust ka oma instagramis, kus on see samuti palju tähelepanu ning häid sõnu pälvinud. Seega on mul suur rõõm seda retsepti jagada ka siinsamas blogis. 

Need lihapirukad valmivad ilma pärmita, mistõttu jääb tainas täidise ümber meeldivalt õhuke, samas laiutab lihatäidist küpsetise sees meeldivalt palju. Tainas valmib kohupiimaga, tänu millele jääb see eriliselt pehme!

Valmistamisaeg: 40 min + küpsemisaeg 15 minutit
Kogus: ca 22 pirukat
Muu info: ilma pärmita!

Tainas:
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
200 g toasooja võid
200 g ricotta kohupiima

Täidis:
0,5 punast sibulat
400 g seguhakkliha
soola, pipart
75 g riisi
1 sl võid

1 muna (määrimiseks)

Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel. Lisa või ja ricotta. Sega tainas käte abil ühtlaseks ning aseta see umbes pooleks tunniks külmkappi.

Täidise valmistamiseks haki sibul hästi peeneks. Kuumuta sibul pannil õlis klaasjaks. Poole pealt lisa hakkliha ning kuumuta kuni roosaka värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Vahepeal keeda riis soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning sega riisile juurde 1 sl võid. Seejärel sega riis praetud hakklihaga.

Külmkapis seisnud tainast keeruta käte vahel 22 pisikest pallikest. Rulli need jahusel pinnal õhukesteks ümmargusteks tainalappideks. Lisa tainalappidele hakklihatäidis. Suru tainaääred omavahel kokku täidise peale. Tee sama kõikide pirukatega. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri need pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta pirukaid pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 15 minutit või siis tavarežiimil 200 kraadi juures 15 minutit.

12. jaanuar 2021

Valge oa määre

See on maitsev võileivamääre, mis valmib tegelikult ulmeliselt lihtsasti. Lihtsalt blenderda ained ühtlaseks, maitsesta meelepäraselt ning lihtne määre ongi valmis. Säilita seda külmkapis, kus püsib see ilusti värskena umbes nädalajagu. 

Lisaks meeldib mulle seda lisada lisandina salatitele (kastme asendajana) ning vrappidesse. Lihtsa kausisalati teeb see oamääre nii eriliseks!

 

Kogus: umbes kuuele
Valmistamisaeg: 15 minutit

1 purk valgeid ube
1−1,5 dl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1 sl tilli või koriandrit
2 sl riivitud parmesani
1 sl sidrunist või laimist pressitud mahla
soola, pipart

Loputa oad voolava vee all. Nõruta. Pane kõik komponendid kannmikserisse ja surista ühtlaseks seguks. Õli lisa alguses 1 dl, vajadusel vala valmimise ajal juurde, kuni saavutad sobiva tekstuuri. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

Retsepti jagasin ajakirjas Naisteleht (detsember 2020).