Riisipuding
on lihtne, aga see-eest eriti maitsev magustoit. Selles on tibake
nostalgiat, omamoodi kodutunnet ning kuhjaga kõige paremaid maitseid.
Õige riisipuding on kreemjas ning maitserohke. Ja veelgi parem, kui sellele
on lisatud meelepäraseid lisandeid. Seetõttu on seesama riisipuding
maitsvatest ja omavahel kokkusobivatest lisanditest tulvil. Seda
riisipudingut täiustab maitsev kirsikompott ning magus šokolaadikaste,
mis muudab lõpptulemusena selle magustoidu tõeliselt rikkalikuks.
Selles
retseptis on kasutusel risotoriis, tänu millele on juba pool teed
käidud, et valminult oleks puding mõnusalt kreemjas ja kleepuv. Seega
eelista kindlasti võimalusel seda! Lisaks on soovitav segada valmimise
lõpul riisisegusse juurde munakollane, mis omakorda kreemjat tekstuuri
täiustab. Ja pea meeles – riisipudingu valmimiseks võta aega – nii on
lõpptulemus parim!
Kogus:
4-5 (serveerides väikestest purkidest/pokaalidest)
2-3 (serveerides suuremaid portsjone kausist)
Valmistamisaeg: 50-60 minutit
Muu info: gluteenivaba
5 dl piima
1,5 dl Risella risotoriisi
0,5 tl soola
1 munakollane
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,5 dl rõõska koort (35%)
paar näpuotsatäit kaneeli
Kirsikaste:
2 dl kirsikompoti vedelikku
150 g kirsikompoti kirsse
2 sl suhkrut
1 tl maisitärklist
2 sl külma vett
Šokolaadikaste:
0,5 dl (50ml) rõõska koort (35%)
25 g piimašokolaadi või tumedat šokolaadi või After Eight šokolaadi
Valmista
riisipuding: selleks pane piim koos riisi ja soolaga potti ning lase
sel keema tõusta. Seejärel lase madalal kuumusel kaane all vaikselt
podiseda 40-45 minutit (vahepeal võid lisada täiendavalt piima, kui kogu
vedelik on aurustunud). Seejärel sega munakollane suhkrutega ning lisa
koor. Sega segu riisipudingule, lisa ka kaneel. Kuumuta segades
pudingut veel paar minutit. Maitsesta lõplikult.
Pudingu valmimise
ajal valmista lisandid. Kastme valmistamiseks pane kompotivedelik koos
kirsside ja suhkruga potti ning lase keema tõusta. Sega omavahel tärklis
ja vesi ning lisa segades kirsisegule. Kuumuta paksenemiseni ja tõsta
potti tulelt.
Šokolaadikastme jaoks kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase neil sulada. Sega kaste ühtlaseks.
Jaota riisipuding kaussidesse/purkidesse, lisa šokolaadikaste ja kirsikompott ning serveeri!
Retsept valmis koostöös Risellaga!