Tunnistan ausalt, et see supp on viimase aja suuri üllatusi kõige positiivsemas võtmes. See on maitserohke, toitev ja soojendav. Olemuselt lihtne supp pakub nii palju koduseid maitseid, mistõttu on see roog meelepärane vist küll kõikidele. Sellest supist ei leia tundmatuid maitsekooslusi, küll aga alati suurepäraselt kokkusobivaid komponente, mis teevad sellest supist tõeliselt väärt lõunasöögi!
Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 30-40 minutit
Muu info: gluteenivaba
1 porru valge osa
2 suuremat porgandit
1 küüslauguküüs
125 g pikateralist riisi (Risella)
300 g hakkliha
8-9 dl puljongit
1 dl vahukoort
peotäis spinatilehti
2 sl riivitud parmesani
soola, pipart
Tükelda porru, porgandid ja küüslauguküüs väiksemateks tükkideks. Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli ja võid ning prae tükeldatud komponente pannil minutijagu. Seejärel lisa riis ja hakkliha ning prae need kergelt läbi, maitsesta soola-pipraga. Vala juurde puljong ning keeda keskmisel kuumusel, kuni porgand ja riis on pehmed. Seejärel vala juurde koor, sega sisse spinatilehed ning parmesan. Kuumuta minutike, vajadusel lisa täiendavalt puljongit ning maitsesta siis lõplikult!
Retsept valmis koostöös Risellaga!
Meil koort polnud, aga ikka tuli imemaitsev! <3
VastaKustutaAitäh retsepti eest.
Rõõm, aitäh tagasiside eest:)
KustutaOmapärane kombinatsioon,ise selle peale poleks tulnud. Selgus, et oli väga maitsev.
VastaKustutaJaa, see supp on tõepoolest meeldivalt maitsev üllatus:)
KustutaSeda peaks proovima lastele teha! Tundub hea! Tõenäoliselt pean spinatilehed enda taldrikusse nokkima, aga ... :)
VastaKustutaMul kodus sõid kõik väga ilusti...ja need spinatilehed lähevad lõpuks nii väikeseks, et paista supi seest väljagi:)
KustutaKust te kõik puljongit saate ka?
VastaKustutaMa keedan ise suurema koguse ning siis sügavkülmutan portsjonitena. Kui see aga otsa saab, siis meeldib mulle kasutada FoodStudio puljongeid:)
KustutaSelge, aitäh! Proovin FoodStudio oma (siiani pole erilist muljet nad avaldanud). See puljongitegu tundub nii suure teona ja sügavkülmas on ka nagunii kogu aeg kitsaas :)
KustutaJaaa, see on tõsi, et sügavkülmas on ALATI kitsas:)
KustutaTäna proovisin. Väga väga maitsev oli! Küll puljongit läks oluliselt rohkem mul ja ikka jäi selline üsna tummine. Aga lapsel ongi parem süüa 🤗
VastaKustutaRõõm. Riis tõmbab tõesti omajagu endasse:) Aga tekstuuri saab alati enda järgi reguleerida:)
Kustuta