Kes siis
suvel jäätist ei armastaks! Ja ütleme nii, et isetehtult on see külm
maius veel eriti hea. Kuna mul on kodus üsna palju erinevaid
pulgajäätiste vorme, siis pole kahtlustki, et just seesugused jäätised
valmivad. Antud kogustest tuleb mõlemat jäätist ca 3-6 tükki – kõik
oleneb vormide suurusest! Mina tegin jäätised silikoonist vormidesse. Need on üsna suured vormid, seega pistsin osa
jäätisemassist ka pisut väiksematesse vormidesse.
Nagu jäätised
ikka, siis valmivad need sügavkülmas. Kuna minu uuel Samsung #BESPOKE külmkapil on ka kiirkülmutusfunktsioon, siis valmisid jäätised üsna
kiiresti. See kasulik funktsioon kiirendab toiduainete
külmumisprotsessi, nii et kui soovid kiiresti valmistada jäätiseid või
külmutamist vajavaid kooke, siis on see igati äge lisavidin külmkapile.
Jäätised
valmisid minul ca 2 tunniga. Ei soovita neid liialt kaua külmas hoida,
kuna siis lähevad jäätised liialt kõvaks. Kui see aga juhtub, siis enne
maiustama hakkamist lase jäätistel ca 10 minutit pehmeneda.
Kogus: 3-6 tk (olenevalt vormi suurusest)
Valmistamisaeg: 5 minutit + külmumisaeg
Šokolaadifudge
75 g toasooja toorjuustu
125 g šokolaadipudingut
25 g šokolaaditükke
3-4 Domino küpsist
Sega
toorjuust ja puding omavahel, lisa šokolaadi- ja küpsisetükid. Sega
läbi ning tõsta segu jäätisevormidesse. Tõsta sügavkülma valmima.
Mango-maasika
75 g maasikaid
1 tl tuhksuhkrut
100 g mangopüreed
100 g Kreeka jogurit
Tambi
maasikad suhkruga puruks. Sega kõik komponendid omavahel kokku
(maasikatest eraldunud vedelikku ära lisa). Tõsta segu jäätisevormidesse
ning lase sügavkülmas valmida.
Retsept valmis koostöös Samsungiga!
Kas on vahet ka, millist toorjuustu kasutada? On mõni parem kui teine?
VastaKustutaSoovitan kasutada Philadelphia või mascarpone toorjuustu:)
Kustuta