Selle hommikupudru peaosaliseks on kinoa, mille usku ma juba üsna pikalt olen. Mulle meeldib kinoast meisterdada lihtsasti valmivaid panniroogasid (loe: pannisegadikke), kus lisaks keedetud kinoaga rändab pannile veel rukolat, küpsetatud kanaliha või lõhe, parmesani, suvikõrvitsat ja ürte, mida kõike kroonib muna, mis koos ülejäänud seltskonnaga mõnusalt ühtseks roaks küpseb. Kinoa on suurepärane ka erinevates toitvates salatites ning suudab alati minu külalisi üllatada. Olen kinoast väga edukalt teinud ka šokolaadikooki ning asendanud seda ka paisutatud riisi asemel šokolaadimaiuste valmistamisel.
Seekord keetsin aga kinoast putru, mida olen pudruarmastajana samuti üsna tihti teinud. Kuigi üldjuhul rändab minu hommikukaussi just soolane puder (soovitan kinoast hommikuputru avokaadopüree, juustulaastude, soolalõhe ja pošeeritud munaga), siis seekord meisterdasin hoopis miskit magust. See magus mandlikoogipuder on lõpptulemusena mõnusalt tummine, maitserikas ning tekitab natuke ka sõltuvust.
PS! Kinoa ehk tšiili hanemalts on valgurikas ja gluteenivaba, sisaldab rohkelt magneesiumi, rauda, kaaliumi ning arvestatavas koguses vaske, tsinki ning fosforit. Veega keedetult on selle terad pisikesed ning tekstuurilt nagu kaaviar.
Mitmele: 2Valmistamisaeg: 15 minutit
Muu info: Gluteenivaba! Laktoosivaba!
1 dl kinoad (Risella)
4 dl mandlipiima
2 küpset pirni, riivituna
näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
0,5-1 tl kardemoni
0,5 tl muskaatpähklit
1-2 sl vahtrasiirupit
1 (kuhjaga) sl maapähklivõid
Peale:
marju, pähkleid jne
Loputa kinoa vee all. Pane retsepti 8 esimest komponenti potti ning lase segul keema tõusta. Seejärel kuumuta madalal kuumusel ca 8-10 minutit. Lisa segades vahtrasiirup ning maapähklivõi. Vajadusel lisa täiendavalt mandlipiima Lülita ahi välja ning lase pudrul kaane all järelvalmida 5-8 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri!
Retsept valmis koostöös abestore.ee
Retseptis on kasutatud Risella kinoad!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar