Kes meist ei armastaks retsepte, mille tulemusena valmib roog hetkega! Kui Sa otsid eriti lihtsat ja kiiresti valmivat lõunasööki, siis tõenäoliselt on selline toit Teie ees. See on tõesti ääretult maitsev riisiroog, mille teeb eriliseks maitserohke kaste, mis kogu toitu seob. Konkreetse toidu valmistamisel kasutasin lisandina ka tofut, kuid võid sama rooga valmistada ka kala- või linnulihaga.
See toit valmis
pikateralise basmatiriisiga, mis on tuntud oma aromaatsuse ning kerge ja
koheva tekstuuriga. Keetmisel ei ole samuti ohtu, et see hetkega liialt
pehmeks läheb. Ja sellesse toitu sobib see riisisort nagu valatult ning
soovitangi kasutada basmatiriisi erinevates pannisegadikes*
*PS!
Minu jaoks tähendab pannisegadik pannil kokku segatud eriti kiiresti
valmivat lõunarooga. Enamasti on see suurepärane külmkapitühjendusroog,
mis valmib just sellest, mis parasjagu külmkapis olemas on. Ka seda
rooga on hea nimetada segadikuks, kuna valmib ilma suurema vaevata ning
kuhu võid lisandiks lisada kõike seda, mis külmkapis olemas on!
Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 15 minutit
Muu info: ilma lihata!
1,5 dl Risella basmatiriisi
1 väike sibul
150 g tofut
2 küüslauguküünt, hakituna
1-2 sl tšillit, hakituna
1 tl ingverit, hakituna
peotäis basiilikulehti
Kaste:
3 sl austrikastet
1 sl kalakastet
3 sl sojakastet
1 tl mett
2 tl laimist pressitud mahla
Keeda
riis soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Samal ajal haki sibul
ning lõika tofu kuubikuteks. Prae pannil minutijagu sibulat koos
ülejäänud hakitud komponentidega. Lisa tofukuubikud ning prae sibula
pehmenemiseni. Sega kastmeained omavahel.
Lisa pannile keedetud riis ja basiilikulehed, sega läbi ning vala segades juurde kaste. Maitsesta lõplikult ning serveeri!
Retsept valmis koostöös abestore.ee
Retseptis on kasutatud Risella basmatiriisi!
Toidu nimetus on juba väga inspireeriv! Riisisegadik ise oli igati maitserohke ja valmis väga kiiresti, küll aga sai minu jaoks liialt soolane (kuigi söön pigem keskmiselt soolasemat toitu). Kindlasti läheb kordamisele, aga siis pigem proovin varianti, kus riisile keeduvette soola ei lisa.
VastaKustutaMuidugi võib vastavalt enda maitsele kõike kohendada:)
KustutaMeie jaoks ka liiga soolane - keetsin riisi topelt, siis sai lahjemaks.
VastaKustutaKas riis sai keedetud soolases vees?
KustutaKüsimus aja kohta - kas see 15 min sisaldab hakkimisi ka või eeldab, et need on juba hakitud jms, et ainult kuumtöötlust?
VastaKustutaMul reaalselt kulus pea 1h selle peale, olen ikka aeglane hakkija 😬
Ma keetsin riisi ning sel ajal hakkisin ja ettevalmistasin kõik komponendid valmis:)
Kustuta