18. märts 2022

Kohvi-šokolaadivaht (neljast komponendist!)

Kui Sa otsid lihtsa magustoidu retsepti, siis kohe kindlasti on üks sobiv maius Teie ees. Äärmiselt lihtne ning hõrgutav kohvivaht suudab kindlasti kõiki üllatada ning mis kõige parem – see valmib nii lihtsasti. See magustoit on mõnusalt õhuline, samas veidi kreemjas! Maitselt veidi magus ja parajalt kohvimaitseline! 



Kogus: 4-6

50 g tumedat šokolaadi (70%)
100 g kondenspiima
40 ml espressot
200 ml vahukoort


Sulata šokolaaditükid veevannil. Lisa segades kondenspiim ning see järel espresso. Sega ühtlaseks. Lase segul külmkapis jahtuda ning taheneda umbes 1-2 tundi. Seejärel vahusta koor tugevaks vahuks. Vahustamist jätkates lisa külmas seisnud šokolaadisegu. Vahusta ühtlaseks ning serveeri!

Retsept valmis koostöös Kohvisemuga!



13. märts 2022

Kreemjas Snickersi kook

See maitseb nagu klassikaline Snickersi kook, mis on lisaboonusena ka laktoosi- ja gluteenivaba. Olgugi, et koogi valmimine nõuab pisut aega, siis lõpptulemus on kohe kindlasti seda väärt!

PS! Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (november 2021)


 

Valmistamisaeg: 40 minutit + pähklite leotamisaeg ja koogi tahenemisaeg
Kogus: 8-10 viilu
Muu info: Laktoosivaba! Gluteenivaba! Ilma valge suhkruta! Küpsetamata!

Põhi:
100 g (gluteenivabu) kaerahelbeid
2 sl mett
75 g maapähklivõid

Täidis:
150 g India pähkleid
125 g kreemjat kookospiima
2 sl mett
100 g naturaalset tofut

Karamellikaste:
175 g kreemjat kookospiima
50 g maapähklivõid
25 g kookospalmisuhkrut
paar näpuotsatäit soola

Vahele:
75 g soolapähkleid

Šokolaadikate
150 g tumedat šokolaadi (56%)
100 g kreemjat kookospiima


Pane täidise jaoks vajaminevad India pähklid päev enne koogi valmistamist vette likku.

Koogi valmistamise päeval tee esmalt valmis koogi põhi. Selleks pane kaerahelbed koos mee ja maapähklivõiga kannmikserisse. Töötle kogu segu ühtlaseks massiks. Valminud segu suru küpsetuspaberiga kaetud ja võiga määritud lahtikäiva koogivormi (Ø20cm) põhjale. Tõsta vorm külmkappi.

Täidise valmistamiseks nõruta vees ligunenud India pähklid. Pane kannmikserisse kookospiim, mesi, pähklid ning käte vahel murendatud tofu. Töötle segu ühtlaseks kreemjaks seguks. Vala täidis vormi koogipõhjale ning tõsta kook taas külmkappi.

Kastme valmistamiseks pane kõik ained potti ning kuumuta pliidil keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni ained on ühtlaseks kastmeks keenud ning segu kergelt paksenenud (see võtab aega umbes 5-7 minutit). Raputa kastmesse pisut soolahelbeid. Lase segul umbes 5-10 minutit jahtuda.

Haki 75 g soolapähkleid ning raputa need täidisele. Suru kergelt käega peale, et pähklid täidisesse kinnituksid. Vala peale veidi jahtunud karamellikaste nii, et koogivorm oleks kastmega ilusti kaetud. Tõsta nüüd kook sügavkülma tahenema ca 10 minutiks. Sulata šokolaaditükid veevannil. Sulanud šokolaadisegule lisa kookospiim ning segu segu ühtlaseks. Tõsta šokolaadisegu koogile ning määri see ettevaatlikult laiali! Jälgi, et karamellisegu ei hakkaks šokolaadiga segunema! Tõsta kook tavakülma ning lase sel külmkapis valmida vähemalt ööpäev. Võid koogi valmis teha ka 2 päeva enne serveerimist!