13. märts 2022

Kreemjas Snickersi kook

See maitseb nagu klassikaline Snickersi kook, mis on lisaboonusena ka laktoosi- ja gluteenivaba. Olgugi, et koogi valmimine nõuab pisut aega, siis lõpptulemus on kohe kindlasti seda väärt!

PS! Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (november 2021)


 

Valmistamisaeg: 40 minutit + pähklite leotamisaeg ja koogi tahenemisaeg
Kogus: 8-10 viilu
Muu info: Laktoosivaba! Gluteenivaba! Ilma valge suhkruta! Küpsetamata!

Põhi:
100 g (gluteenivabu) kaerahelbeid
2 sl mett
75 g maapähklivõid

Täidis:
150 g India pähkleid
125 g kreemjat kookospiima
2 sl mett
100 g naturaalset tofut

Karamellikaste:
175 g kreemjat kookospiima
50 g maapähklivõid
25 g kookospalmisuhkrut
paar näpuotsatäit soola

Vahele:
75 g soolapähkleid

Šokolaadikate
150 g tumedat šokolaadi (56%)
100 g kreemjat kookospiima


Pane täidise jaoks vajaminevad India pähklid päev enne koogi valmistamist vette likku.

Koogi valmistamise päeval tee esmalt valmis koogi põhi. Selleks pane kaerahelbed koos mee ja maapähklivõiga kannmikserisse. Töötle kogu segu ühtlaseks massiks. Valminud segu suru küpsetuspaberiga kaetud ja võiga määritud lahtikäiva koogivormi (Ø20cm) põhjale. Tõsta vorm külmkappi.

Täidise valmistamiseks nõruta vees ligunenud India pähklid. Pane kannmikserisse kookospiim, mesi, pähklid ning käte vahel murendatud tofu. Töötle segu ühtlaseks kreemjaks seguks. Vala täidis vormi koogipõhjale ning tõsta kook taas külmkappi.

Kastme valmistamiseks pane kõik ained potti ning kuumuta pliidil keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni ained on ühtlaseks kastmeks keenud ning segu kergelt paksenenud (see võtab aega umbes 5-7 minutit). Raputa kastmesse pisut soolahelbeid. Lase segul umbes 5-10 minutit jahtuda.

Haki 75 g soolapähkleid ning raputa need täidisele. Suru kergelt käega peale, et pähklid täidisesse kinnituksid. Vala peale veidi jahtunud karamellikaste nii, et koogivorm oleks kastmega ilusti kaetud. Tõsta nüüd kook sügavkülma tahenema ca 10 minutiks. Sulata šokolaaditükid veevannil. Sulanud šokolaadisegule lisa kookospiim ning segu segu ühtlaseks. Tõsta šokolaadisegu koogile ning määri see ettevaatlikult laiali! Jälgi, et karamellisegu ei hakkaks šokolaadiga segunema! Tõsta kook tavakülma ning lase sel külmkapis valmida vähemalt ööpäev. Võid koogi valmis teha ka 2 päeva enne serveerimist!


10 kommentaari :

  1. Kust leida klassikalise snickersi koogi retsept?

    VastaKustuta
  2. Kas võib soolahelveste asemel tavalist soola kasutada?

    VastaKustuta
  3. Milline oleks hea tofu siin retseptis kasutamiseks?

    VastaKustuta
  4. Kuna olen vegan kasutasin agaavisiirupit ning šokolaadikastme tegin lausa järgmine päev. Aga see tort on tõeline maitseplahvatus, iga amps on jumalikult õhuline ning maitsev, rõõmupisar tuleb silma. Jagasin kõikide sõpradega ka retsepti, see on proovimist väärt, lihtsalt imeline 😍

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Seda on nii tore kuulda. Mulle endale meeldib see kook ka väga-väga:)

      Kustuta
  5. Kas tofu asemel võiks kasutada ka toorjuustu?

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails