Emadepäev on saabumas, seega on igati sobiv aeg jagada üht mõnusat koogiretsepti, mis saab valmis vägagi lihtsa vaevaga. See koosneb šokolaadiküpsistest valmistatud põhjast, banaanide ja valge šokolaadiga täiustatud kodujuustutäidisest, millesse on viirutatud soolaka varjundiga pähklivõid ning mis on kaetud kreemja šokolaadiglasuuriga. Kõlab ju hästi!
Selle koogi valmistamine on lihtne ja loogiline, alusta
küpsisepõhjast ning seejärel liigu aina ülespoole, täiustades kõige
lõpuks seda kooki maasikatega. Lisaboonusena võid selle koogi
südamerahuga valmis teha vähemalt 2 päeva enne, sest seistes muutuvad
selle koogi maitsed aina paremaks.
Kodujuustu-banaanikoogi
valmistamise üheks põhjuseks oli minu uus köögiabiline. Selleks on
võimekas Novise blender, mis rändab suvel minu maakodusse, et seal kõige
soojemal hooajal valmistada jahutavaid jäätiseid, vitamiinirohkeid
smuutisid, toitvaid suppe ning suviseid koogikesi. Sel blenderil on
lihtne ja loogiline displei, kus saad valida 6 erineva kiiruse ning 5
programmi vahel. Minu rõõmuks on olemas ka eraldi 41 sekundiline
puhastamisprogramm, mis teeb kogu blenderi ilusti puhtaks, eemaldades
korralikult üleliigsed toidujäägid ka lõiketerade juurest, kuhu muidu on
pesusvammiga raske ligi pääseda.
See kodujuustukook oli
ideaalne katsetus, et näha, millega see blenderi suudab hakkama saada.
Ilma vaevata peenestas küpsised ning kodujuustutäidise. Pähklivõi tegi
samuti ilusti valmis spetsiaalse segaja abil, mis ulatub täpselt nii
kaugele, et ei puudutaks kannmikseri lõiketerasid. Seega saab see
hakkama ka keerukamate ülesannetega. Minu arvates ongi kõige suurem
katsumus erinevate blenderite puhul pähklite purustamine võiseks
massiks. Kui masin sellega hakkama saab, siis väärib see ka ostmist! Mis
blenderist jutt? Saad sellega täpsemalt tutvuda siin: Novise blender
Aga nüüd retsepti juurde!
PS! Kui Sa seda kooki valmistad, siis märgi instagramis kindlasti ära @ragnevark . Nii näen ma samuti, kuidas koogid õnnestusid;)
Kogus: 10le
Valmistamisaeg: 25 minutit + tahenemisaeg vähemalt 7 tundi
Muu info: Küpsetamata kook!
Põhi:
180 g kakaoküpsiseid
50 g võid, sulatatuna
Täidis:
100 g valget šokolaadi
400 g kodujuustu
150 g kohupiimapastat
2 banaani
75 g tumedat šokolaadi (56%)
150 g soolapähkleid
50 g mandleid
1 sl oliiviõli
Kate:
75 ml rõõska koort (35%)
50 g tumedat šokolaadi (56%)
Kaunistamiseks:
maasikaid, soolapähkleid, rohelisi ürte
Peenesta
küpsised kannmikseris, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks.
Suru küpsisesegu küpsetupaberiga kaetud koogivormi (Ø20-21 cm) põhjale.
Täidise
valmistamiseks sulata valge šokolaad veevannil. Pane kannmikserisse
kodujuust, kohupiimapasta ja sulatatud šokolaad ning püreesta ühtlaseks.
Tükelda banaanid väikesteks tükkideks ning sega täidisesse. Tõsta
valminud segu koogivormi.
Sulata tume šokolaad veevannil. Tõsta
blenderisse sulatatud šokolaad, soolapähklid, mandlid ja oliiviõli ning
püreesta kogu segu ühtlaseks massiks. Sega valminud pähklivõi lusikaga
täidisesse. Lase koogil külmkapis taheneda 2 tundi, seejärel valmista
kate. Selleks kuumuta koor potis keemiseni, lisa šokolaaditükid ning
lase neil koore sisse sulada. Sega ühtlaseks ning vala šokolaadisegu
vormi täidisele. Lase koogil taheneda veel vähemalt 5 tundi, veel parem
üleöö. Kaunista kook ja serveeri.
Retsept valmis koostöös d-one.ee
Kõlab nii maitsvalt! Kui tahaks teha suurema koogi 26 cm läbimõõduga vormi, kuidas siis kogused võtma peaks? Aitäh!
VastaKustutaTere! Sellisel juhul tuleks kogused korrutada 1,7ga!
VastaKustutaPS! Minu viimases raamatus "Minu magus köök. Koogid - lihtsad ja küpsetamata" on koogivormide teisendamise tabel täiesti olemas;)
Väga maitsev ja mitte väga magus kook. Kuna mu blenderis pähkleid ei tohi purustada, kasutasin tervete pähklite ja mandlite asemel ilma suhkruta maapähklikreemi ja mandlijahu, õli jätsin ära - toimis väga hästi.
VastaKustutaMaapähklivõid ikka...
KustutaVäga nutikas! Nii on selle koogi valmistamine veelgi lihtsam:)
Kustuta