Punapõsksete maasikate hooaeg on käes ning seetõttu on põhjust kooki valmistada. Maasikakoogid on minu arvates ühed eriti head maiused, mis suvistest elamustest tulvil. Näiteks minu küpsetamata kookide raamatus (Minu magus köök. Koogid - lihtsad ja küpsetamata) on siiani väga populaarne Eton Mess koogike, mis valmib väga lühikese ajaga ning maitseb eriliselt hästi!
Sel suvel plaanin ma meisterdada mitmeid maasikakooke, sest tundub, et koduaia maasikapeenar pakub sel aastal neid marju eriti lahke käega. Kindlasti soovitan ma ette võtta kõige klassikalisema maasikakoogi valmistamise. Vahukoore-maasikakook on minu arvates alati hea valik, sest sobib hästi suveaega ning meeldib alati kõigile. See on samal ajal lihtne ja eriline, millel on juures nii mõnus suvine meeleolu ja ka väheke nostalgiat.
Kuna kapis leidus mul Valio Oddlygood vahustatavat taimset toidukreemi (#notsponsored), siis seekord kasutasin koogi valmistamisel seda. Praeguse suvekuumusega on see hea valik, kuna vahustatuna on see kreem tugevam ning kook püsib paremini koos. Samas olen sedasama kooki teinud ka tavalise vahukoorega ning saab ka sellega ilusti hakkama. Mis kaunistamisse puutub, siis noppisin aiast pisut metsmaasikaõisi, suviseid lilleõisi ning korjasin ka mõned maasikad kaunistuseks koogile. Lihtne ja kodune!
Kogus: 8-10 tk
Valmistamisaeg: 45 minutit + 8 h tahenemisaeg
Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
2,5 dl vahukoort või vahustatavat taimset toidukreemi
200 g kohupiima vanilliga (kandilises pakis)
2 sl hakitud piparmünti
50 g piimašokolaadi, hakituna
50 g kondenspiima
250 g maasikaid
Immutamiseks:
piima
Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa nisujahu ja küpsetuspulber ning sega lusikaga ühtlaseks. Tõsta valminud tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø20cm) põhjale. Küpseta 175 kraadi juures 35 minutit. Lase koogil jahtuda.
Kreemi valmistamiseks vahusta koor tugevaks vahuks. Sega kohupiim eraldi kausis lahti ning lisa vahukoorele. Lisa ka piparmünt, šokolaad ja kondenspiim ning sega ühtlaseks. Kõige viimasena sega juurde tükeldatud maasikad.
Lõika jahtunud koogipõhi kolmeks. Aseta koogipõhi tagasi vormi, immuta piimaga ning määri peale kolmandik kreemist. Kata teise koogipõhjaga, immuta taas piimaga ning tõsta peale pool järelejäänud koogikreemist. Seejärel tõsta peale viimane koogipõhi nii, et koogi lõikepool jääks ülespoole. Immuta pealmist koogikihti piimaga ning kata järelejäänud kreemiga. Tõsta kook külmkappi maitsestuma umbes 8 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista!