Küpsetamata koogid
on hea valik igal ajal, sest valmivad mugavalt ja ilma ahjuta. Seesama
kohupiimakook on saanud krooniks endale mõnusad küpsisekihid, värsked
mustikad ja magusa vanillipudingu, tänu millele on valminud maius
kuidagi eriti luksuslik ning põnev, pakkudes samaaegselt maitseüllatusi,
värskust ning magusaid ampse.
Retseptis on kasutatud nii terakohupiima kui ka kohupiimapastat, mis annavad mõlemad sellele koogile soovitud iseloomu. Terakohupiim koos kookoshelvestega annavad soovitud tekstuuri ning kohupiimapasta muudab kogu kreemi mõnusalt siidiseks ja pehmeks. Ühesõnaga, kasuta kindlasti mõlemat kohupiima nagu retseptis kirjas ning ära vaheta üht teise vastu välja!
Nagu küpsetamata kookide puhul ikka, siis ka see kook peab valmimiseks seisma külmkapis. Lase sel koogil külmkapis olla vähemalt 6 tundi, kuid veel parem 10 tundi. Kui aega napib ning soovid koogi veel varem valmis teha, siis võid soovi korral selle valmis meisterdada ka 2 päeva enne serveerimist.
Mitmele: 10
Valmistamisaeg: 30 minutit
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 g võid
Kate:
400 g terakohupiima (Alma)
300 g kohupiimapastat (Alma)
75 g vedelat mett
50 g kookoshelbeid
250 g mustikaid
1 pk (230 g) vanillipudingut (Alma)
300 g Digestive küpsiseid
Peale kaunistamiseks:
mustikaid
Valmistamisaeg: 30 minutit
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 g võid
Kate:
400 g terakohupiima (Alma)
300 g kohupiimapastat (Alma)
75 g vedelat mett
50 g kookoshelbeid
250 g mustikaid
1 pk (230 g) vanillipudingut (Alma)
300 g Digestive küpsiseid
Peale kaunistamiseks:
mustikaid
Põhja
valmistamiseks peenesta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu
küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø20-21cm) põhjale.
Katte valmistamiseks sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel ning laota kolmandik kreemist koogivormi. Jaota mustikad ja puding silma järgi kolmeks ning tõsta vormi esimene osa mustikaid ja pudingut. Purusta küpsised peeneks puruks ning kata 100 g küpsisepuruga. Korda sama tegevust veel 2 korda: kreem-mustikad-puding-küpsisepuru-kreem-mustikad-puding-küpsisepuru.
Tõsta kook külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook.
Katte valmistamiseks sega retsepti 4 esimest komponenti omavahel ning laota kolmandik kreemist koogivormi. Jaota mustikad ja puding silma järgi kolmeks ning tõsta vormi esimene osa mustikaid ja pudingut. Purusta küpsised peeneks puruks ning kata 100 g küpsisepuruga. Korda sama tegevust veel 2 korda: kreem-mustikad-puding-küpsisepuru-kreem-mustikad-puding-küpsisepuru.
Tõsta kook külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook.
Retsept valmis koostöös Valioga!
Ülihea ja väga kergelt valmiv kook. Mina, kes ma suudan alati kõik koogid nihu keerata, sain selle koogi valmistamisega hakkama. 😅Mustikad lisavad mõnusalt värskust.
VastaKustutaSeda on tore lugeda:) See kook saab tõesti väga lihtsasti valmis!
KustutaKas mett milegiga asendada saab kui mett ise süüa ei tohi?
VastaKustutaVõib vabalt teha ka pruuni suhkruga või siis näiteks vahtrasiirupiga;)
KustutaKas seda oli lihtne serveerida? Kas ei jää liialt pehme?
VastaKustutaVedelaks ei jää. Küpsisekihid tõmbavad kogu üleliigse vedeliku endasse:)
KustutaKui teralise kohupiima asemel lisada tekstuuri andmiseks kodujuustu, kas see oleks ok? Mul lihtsalt on kodus väga palju kohupiimapastat ja kodujuustu, pean nendest midagi leiutama :)
VastaKustutaKui kodujuustu pisut püreestada, siis võiks proovida. Muidu on kodujuustu tekstuur liiga teraline.
KustutaKõik, kes kreemi maitstes mõtlevad, et see pole piisavalt magus ja lisavad mett rohkem kui 75g. Palun ärge seda viga tehke!😃 Mina sain seetõttu liiga magusa koogi. Tegelikkuses tasakaalustavad teised magusad komponendid selle kreemi ära.
VastaKustutaAsjakohane soovitus:)
Kustuta