Kodused kohupiimakoogid on parimad ning seetõttu on Teie ees üks suviselt magus koogike, mis pakatab kohupiimastest elamustest. See on iga kohupiimasõbra kohustuslik kook, mida katab kohev kohupiimakate. Viimane on saavutatud tänu vahustatud munavalgete lisamisega segusse.
Lisaboonusena on see küpsetis gluteenivaba ning ilma suhkruta. Magusat maitseb jagab selles koogi mesi, mis kogu ülejäänud komponentidega suurepäraselt kokku sobitub. Kohupiimana on siin koogis kasutatud teralist (kandilises pakis) kohupiima, sest nii jääb lõpptulemus kodune ja kerge iseloomuga. Kohupiimapastaga seda efekti ei saavuta, seega eelista kindlasti terakohupiima.
Serveeri kooki kindlasti hooajaliste marjadega, sest pisut värskeid ja kergelt hapukaid marju teevad sellele koogile vaid head. PS! See kodune kohupiimakook on parim külmkapikülmalt järgmisel või isegi ülejärgmisel päeval!
Mitmele: 10
Valmistamisaeg: 20 minutit + küpsemisaeg
Mull: gluteenivaba, ilma valge suhkruta (magustamiseks on kasutatud mett)!
Põhi:
75 g toasooja võid
200 g mandlijahu
1 muna
näpuotsatäis soola
1 tl mett
Täidis:
3 muna
400 g Alma lahjat kohupiima
100 g hapukoort
2 sl maisitärklist
150 g mett
1 sidruni riivitud koor
Kate:
erinevaid hooajalisi marju
Sega
põhja jaoks vajaminevad komponendid omavahel ühtlaseks tainaks (väldi
ülesegamist!) ning suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi
(Ø20-21cm). Küpseta koogipõhja 175 kraadi juures 10 minutit.
Täidise valmistamiseks eralda munakollased -valgetest ning vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Sega
munakollased ülejäänud täidise komponentidega ühtlaseks. Seejärel sega
õrnalt juurde vahustatud munavalged. Vala täidis eelküpsetatud
koogipõhjale ning küpseta kooki 175 kraadi juures 45-50 minutit. Lülita
ahi välja ning lase koogil avatud ahjuuksega ahjus veel pool tunnikest
jahtuda. Tõsta jahtunud koogile hooajalised marjad ning serveeri.
Retsept valmis koostöös Valioga!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar