19. september 2022

Lihtne meekana

Eriti maitsev ja lihtne viis kiire lõunasöögi valmistamiseks. Kui soovid, valmista seda kana niisama snäkina, kui soovid aga pisut toekamat ampsu, siis serveeri seda koos riisi ja kurgisalatiga. 

Kogus: 3
Valmistamisaeg: 30 minutit

500 g kanakintsuliha
soola, pipart, nisujahu
2 hakitud küüslauguküünt
võid ja õli

Kaste
3 tl valge veini äädikat
1 sl sojakastet
50 g pehmet mett

Tükelda kanaliha, maitsesta soola-pipraga ning kata lihatükid seejärel jahuga. Sulata suuremal pannil pisut võid ja õli ning prae kanaliha mõlemalt poolt kuldseks. Seejärel lisa pannile veel ca 1 sl võid ning hakitud küüslauguküüned. Sega kastmeained omavahel ning vala pannile. Sega ettevaatlikult, et kõik saaks kastmega kokku. Kuumuta minutijagu kastme paksenemiseks ning serveeri koheselt!

7. september 2022

Võileivatort suitsukalaga

Võileivatort on alati hea mõte, eriti veel siis, kui mõni pidulikum sündmus saabumas. Ka siit blogist võid nii mõnegi retsepti leida, mille tulemusel valmib pidulik ja mahlane võileivatort ... ja ka see retsept ei erine eelkäijatest, kuna on omamoodi pidulik, mahlane, maitsev ning lihtsasti valmiv!
See retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (23.02.2022)


Teisi võileivatorte siit blogist:
Võileivatort kodujuustu-makratäidisega
Lihtne võileivatort tuunikalaga
Heeringatort
Karaskikook

Valmistamisaeg: 45 min + maitsestumisaeg
Mitmele: kaheksale

1 pk (mitmevilja) röstsaia
puljongit või piima (immutamiseks)

Täidis:
200 g külmsuitsulõhet
2 sl tilli, hakituna
3 sl marineeritud sibulaid, hakituna
3 keedetud muna
75 g riivjuustu
100 g kurki
2 dl rõõska koort (35%)
150 g sulatatud juustu
1 tl mahedat sinepit
soola, pipart

Kaunistamiseks:
vutimune, kalamarja, külmsuitsulõhe, laimiviile, tilli


Täidise valmistamiseks tükelda kala, haki till, sibulad ja munad. Tükelda kurk (ära koori) väikesteks kuubikuteks ning tõsta sõelale nõrguma. Raputa peale pisut soola, et kurgivedelik saaks kiiremini väljuda (lase seista u 15 min). Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa sulatatud juust ja sinep ning mikserda ühtlaseks. Lisa kõik täidisekomponendid ning sega ühtlaseks. Maitsesta pipra ning vajadusel soolaga.

Vooderda keeksivorm (ca 1,5 liitrine) toidukilega nii, et see ulatuks ka üle vormi äärte. Lõika röstsaiadel saiaääred ära ja laota 1 kiht saiaruute vormi põhjale. Jälgi, et põhi oleks ilusti kaetud, vajadusel lõika sai parajaks. Immuta saiaviile kergelt puljongi või piimaga.

Jaga täidis kolmeks ning laota saiadele ühtlase kihina esimene kogus täidist. Korda tegevust taas: saiaviilud, immutamiseks puljong, täidis, saiaviilud, puljong. Viimane osa täidist, mis jäi järgi, kasutad järgmisel päeval koogi katmiseks. Tõsta üle ääre ulatuva toidukileääred tordile, suru tordile pisut peale, et kihid paremini ühtlustuks ning lase sel külmkapis ööpäev maitsestuda.

Järgmisel päeval kummuta võileivatort alusele nii, et vormi põhi jääb nüüd kõige peale. Kata võileivatort järelejäänud täidisega, kaunista ning serveeri.