Võileivatort on alati hea mõte, eriti veel siis, kui mõni pidulikum sündmus saabumas. Ka siit blogist võid nii mõnegi retsepti leida, mille tulemusel valmib pidulik ja mahlane võileivatort ... ja ka see retsept ei erine eelkäijatest, kuna on omamoodi pidulik, mahlane, maitsev ning lihtsasti valmiv!
See retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht (23.02.2022)
Teisi võileivatorte siit blogist:
Võileivatort kodujuustu-makratäidisega
Lihtne võileivatort tuunikalaga
Heeringatort
Karaskikook
Valmistamisaeg: 45 min + maitsestumisaeg
Mitmele: kaheksale
1 pk (mitmevilja) röstsaia
puljongit või piima (immutamiseks)
Täidis:
200 g külmsuitsulõhet
2 sl tilli, hakituna
3 sl marineeritud sibulaid, hakituna
3 keedetud muna
75 g riivjuustu
100 g kurki
2 dl rõõska koort (35%)
150 g sulatatud juustu
1 tl mahedat sinepit
soola, pipart
Kaunistamiseks:
vutimune, kalamarja, külmsuitsulõhe, laimiviile, tilli
Täidise valmistamiseks tükelda kala, haki till, sibulad ja munad. Tükelda kurk (ära koori)
väikesteks kuubikuteks ning tõsta sõelale nõrguma. Raputa peale pisut
soola, et kurgivedelik saaks kiiremini väljuda (lase seista u 15 min). Vahusta koor
tugevaks vahuks, lisa sulatatud juust ja sinep ning mikserda ühtlaseks.
Lisa kõik täidisekomponendid ning sega ühtlaseks. Maitsesta pipra ning
vajadusel soolaga.
Vooderda keeksivorm (ca 1,5 liitrine) toidukilega nii, et see
ulatuks ka üle vormi äärte. Lõika röstsaiadel saiaääred ära ja laota 1 kiht saiaruute vormi põhjale. Jälgi, et põhi oleks ilusti kaetud, vajadusel lõika sai parajaks.
Immuta saiaviile kergelt puljongi või piimaga.
Jaga täidis kolmeks ning laota saiadele ühtlase kihina esimene kogus täidist.
Korda tegevust taas: saiaviilud, immutamiseks puljong, täidis, saiaviilud, puljong. Viimane osa täidist, mis jäi
järgi, kasutad järgmisel päeval koogi katmiseks. Tõsta üle ääre ulatuva toidukileääred tordile, suru tordile pisut peale, et kihid paremini ühtlustuks ning lase sel külmkapis ööpäev maitsestuda.
Järgmisel päeval kummuta võileivatort alusele nii, et vormi põhi jääb
nüüd kõige peale. Kata võileivatort järelejäänud täidisega, kaunista
ning serveeri.