4. oktoober 2022

Kõige klassikalisem mannavaht

Kes meist ei armastaks seda kõige klassikalisemat mannavahtu. Selles on kuhjaga lihtsust, nostalgiat ning häid maitseid. Kuna seda magustoit teen ma võrdlemisi tihti, siis valmib see tavaliselt tunde järgi. Kes aga seda nostalgilist maiust valmistada soovivad, siis umbkaudne retsept on alljärgnev. 

Siit blogist leiad veel sarnaseid retsepte:
Odrajahuvaht
Rukkijahuvaht

Valmistamisaeg: 55 minutit + jahutamisaeg
Kogus: 4-6

1 l vett
150 g mannat
100–150 g suhkrut
200 ml siirupit (näiteks vaarikasiirupit)

Kuumuta vesi potis keemiseni. Nirista vispeldades juurde manna. Kuumuta segu aeg-ajalt vispeldades paksenemiseni. Tõsta tulelt, sega juurde suhkur ja siirup ning sega suhkru sulamiseni. Lase mannasegul tunnike jahedas kohas jahtuda. Seejärel mikserda segu korralikult vahtu.

3 kommentaari:

  1. Tere
    Osad retseptid on sellised, et kohe kuumutada mahl, suhkur ja vesi ja siis manna sisse, kumb variant annab parema tulemuse?
    Teie retseptis mahl ja suhkur hiljem, kui manna vees keedetud.
    Tänud ette!

    VastaKustuta
  2. Tere! Mina lisan mahla hiljem, kuna nii ei jää lõpptulemus mõrkjas. Mahla koos mannaga pikalt kuumutades võib lõpptulemus tulla kergelt mõrkjas:) Suhkru lisan lõpus seetõttu, et vastavalt siirupi magususele saan magusust vastavalt sellele timmida!

    VastaKustuta