Kohupiimased sõrnikud on alati hea mõte! Seetõttu jagan Teiega üht imelihtsat retsepti nende valmistamiseks. Nagu retseptis öeldud, siis soovitan kindlasti tainal enne küpsetamist külmkapis seista. Nii on tainas paremini maitsestunud ning ka pannil küpsetamine lihtsam!
PS! Kui sa meisterdad siit blogist miskit põnevat,
siis võid seda
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
instagramis märkida hashtagiga #kokkamaragnega .
Mul oleks rõõm näha ja jagada ka teistega seda, mida teinud
oled!
Valmistamisaeg: 15 min + maitsestumisaeg
Kogus: ca 20 tk
400 g kohupiima
4 sl suhkrut
4 sl mannat
4 sl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 muna
2 sl hapukoort
Sega kohupiim kausis lahti. Sega kuivained omavahel ning lisa koos munade ja hapukoorega kohupiimale. Sega ühtlaseks ning lase tainal külmkapis maitsestuda ca 15-30 min. Seejärel küpseta sõrnikud pannil õlis kaane all (keskmisel kuumusel) mõlemalt poolt valmis.
Retsept koostöös Farmi
Mõtlen, et kas kohupiima asemel sobiks ka nt Kreeka jogurt või hapukoor? Kas peaks siis miskit ka retseptis muutma?
VastaKustutaAlati võib ju retsepti muuta ja asendusi teha, aga siis peab lihtsalt arvestama, et lõpptulemus ei pruugi olla see, mis originaalil:) Kui nende sõrnikute tegemisel asendada kohupiim Kreeka jogurti või hapukoorega, siis on lõpptulemusena sõrnikute konsistents kindlasti teine. Kui on soov sõrnikuid teha, siis soovitan ikka kohupiima kasutada (mitte asendada ka kohupiimapastaga):)
Kustuta