Isadepäev on lähenemas ning selle puhul pakun üht eriti lihtsat koogiretsepti. See on toorjuustu-šokolaadikook, mis valmib vähestest komponentidest ning on maitseüllatusi täis. Kuigi see kook vajab tahenemiseks aega vaid 3 tundi, siis tegelikult võib selle koogi valmis teha ka juba eelmisel päeval. Selle koogi valmistamisel kasutasin täidisena hurmaad, kuid soovi korral või hurmaa asendada ja banaani, mango või vaarikatega. Loomulikult vastavalt hooajale võid kasutada ka maasikaid, mustikaid kuii ka põldmarju! Lisaks soovitan enne serveerimist selle koogi 15 minutiks sügavkülma pista. Nii saab täidis mõnusa jaheda olemuse!
Kui soovi vaadata selle koogi valmistamise videoõpetust, siis soovitan piiluda minu instagrami lehele! Vajuta siia: kook isadepäevaks
Valmistamisaeg: 30 minutit
Kogus: 8-10le
Põhi:
250 g küpsiseid (kakaoga)
100 g võid, sulatatuna
1 hurmaa*
Täidis:
100 g valget šokolaadi
250 g toasooja toorjuustu
1 dl vahukoort
50 g küpsiseid kakaoga
Kate:
mustikaid, füüsaleid, hurmaad, viigimarju vms
Peenesta
küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu piklikku või
ümmargusse koogivormi. Koori ja viiluta hurmaa. Tõsta hurmaaviilud (või
-tükid) küpsisepõhjale. Sulata šokolaad veevannil ning sega seejärel
kokku toorjuustuga. Vahusta koor ning lisa toorjuustusegule. Murra
küpsised tükkideks ning sega täidisesse. Laota täidis vormi ning laota
ühtlaseks laiali. Tõsta külmkappi tahenema vähemalt 3 tunniks. Vahetult
enne serveerimist kaunista!
See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega, kust leiab laia valiku puu- ja köögivilju.
Kuidas selle koogi sealt vormist kätte saab? 😄
VastaKustutaEi saagi, peab otse vormist sööma :D
KustutaTegelikult on see selline vorm, millel käib põhi ära. Minu arvates on vist kõikidel seesugustel vormidel ärakäiv põhi. Kui kooki eemaldada, siis panen koogi kahe klaasi peal ning tõmban vormi ääred alla. Ja nii ongi kook ilusti käes:)
Kas hurmaa asemel võib kasutada ka mõnda hapukamat moosi?
VastaKustutaLoomulikult. Hapukas moos sobib kasutamiseks imehästi:)
Kustuta