Ei ole midagi paremat, kui valmistada talvisel hooajal pardikoibasid. Nende valmistamine on nii lihtne ning õnnestumine alati garanteeritud. Pardikoivad on toitvad, maitserikkad ning sobivad nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Pühadeajal on pardikoivad samuti väga sobivad, sest samal ajal kui pardikoivad ahjus küpsevad, siis saad sina usinalt teisi toimetusi teha. Pardikoibadega on see hea lugu, et need valmivad ahjus ise ning ettevalmistusteks kulub kokkajal märkimisväärselt vähe aega. Seega on pardikoivad pisut ka laisa inimese roog, sest midagi erilist ei pea selle valmimiseks tegema. Lõpptulemuseks on aga lihtsalt suuuurepäraselt pehme ja maitserikas pardiliha. Lisaboonusena valmib selle retsepti tulemusena samas potis ka hapukapsas ning kaste.
See retsept on valminud koostöös Promo Cash & Carry kauplusega, kust leiab väga hea valiku erinevaid külmutatud lihasid. Pikalt ahjus küpsedes ei ole ilmtingimata vajalik, et pardikoivad oleksid jahutatud. Pealegi kipub jahtutatud pardiliha poodides pühade ajal üsna kiiresti otsa saama. Seega soovitan ma piiluda Promo Cash & Carry kauplusesse, seal leiab igasugu põnevaid külmutatud lihatooteid: vutti, sealiha (süldi jaoks ka seakooti ning -jalgasid), kalkunit, faasanit, parti, hane, erinevaid rupskeid jne. Ühesõnaga on valik lai!
Kogus: 4Valmistamisaeg: Ettevalmistused 10 minutit + küpsetamisaeg 2 tundi 15 minutit
4 pardikoiba
soola, pipart
450 g hapukapsast
3 küüslauguküünt
2 sl mett
1 apelsin
1 dl punast veini
1 kaneelipulk
3 rosmariinioksa
Hõõru
pardikoivad soola ja pipraga kokku. Tõsta ahjupotti hapukapsas ning
viilutatud küüslauguküüned. Selle peale aseta pardikoivad. Nirista peale
mesi. Fileeri apelsin nii, et viljalihale ei jääks külge valget osa.
Tükelda apelsin ning tõsta ahjuvormi. Vala vormi vein, lisa kaneelipulk
ning rosmariinioksad.
Küpseta parti 225 kraadi juures 15
minutit. Seejärel aseta vormile peale kaas ning alanda ahjukuumus 160
kraadini. Küpseta pardikoibasid 2 tundi ja 15 minutit. Ongi valmis!
See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar