Armastatud koogiklassika pakub kõikidele magusasõpradele kuhjaga maitseüllatusi. See on kirju koer, mis üsna originaalisarnane, kuid siiski oma väikeste iseärasustega. Koogi valmistamiseks ei ole vaja ahju sisse lülitada ning kui ajaliselt kiire, siis võid selle maiuse valmis teha ka paar päeva enne serveerimist.
Retsept valmis
koostöös ettevõttega Coop ning selle koogi leiab ka retseptilehtedelt, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!
Kogus: 12 viilu
Valmistamisaeg: 30 minutit
2x160 g kakaoküpsiseid
160 g vanilliküpsiseid
75 g toasooja toorjuustu
100 g võid, sulatatud
1 sidruni riivitud koor
150 g hapukoort
150 g marmelaadi
75 g mandleid
2 sl ml Amarettot
35 ml espressot
190 g karamellist kondenspiima
näpuotsatäis soola
Kate
150 ml vahukoort
100 g tumedat šokolaadi (56%)
Purusta
küpsised väikesteks tükkideks. Lisa toorjuust, või, sidrunikoor ja
hapukoor ning sega küpsistesse. Haki marmelaad ja mandlid tükkideks ning
lisa samuti küpsisesegule. Vala juurde amaretto ja espresso. Sega
kondenspiim soolaga ning sega kõige viimasena ülejäänud komponentidega.
Suru valminud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi
(Ø21cm).
Kuumuta koor keemiseni, lisa šokolaaditükid ning lase
sulada. Sega ühtlaseks ning vala koogile. Tõsta kook külmkappi tahenema
ööpäevaks. Vahetult enne serveerimist kaunista kook.
Kas kui kohvisõber ei ole, siis võib espresso ka ära jätta?🫢
VastaKustutaMuidugi võib ära jätta:)
KustutaPlaan seda kooki lapse 1 aasta sünnipäeval pakkuda. Aga kui teha kook Ø28cm vormi, siis kas peaks kõike topelt panema?
VastaKustutaJust nii :)
KustutaKas karamelline kondenspiim tähendab antud retseptis karamelliseeritud nö paksuks keedetud kondenspiima või vedelat karamellimaitselist kondenspiima?
VastaKustutaSee viimane! Lisan lingi: https://www.rimi.ee/epood/en/products/dairy-products-eggs-cheese/milk/condensed-milk/kondenspiima-karamell-jaani-190g/p/299919
Kustuta