See retsept on inspireeritud klassikalisest kodusest õunakoogist, kus kaneeli, õunte ja maitseainetega ei koonerdata. Mahlane õunakook on selles retseptis hoopis hommikupudru koosluses. Tegelikult on see puder nii maitsev, et sobib suurepäraselt ka vahepalaks või lausa magustoiduks. See on tummine, täidlane, mahlane, magus, vürtsine ning üleüldse headest maitsetest tulvil. Kusjuures, see puder valmib vägagi lihtsasti. Samal ajal, kui kreemine riisipuder potis valmib, saad meisterdada juurde õuntest ja karamellisest kastmest koosneva katte. Nagu vahest õunakoogile omane, siis lisasin valmistamisel pudrule ka kuivatatud puuvilju ning terake rummi. Viimane seob kogu kastme maitse ideaalselt kokku. Justkui hea sõber, kes vahest teisi lepitab:)
Õunakoogipuder
sobib söömiseks igal hooajal, aga olgem ausad – praeguste talviste
ilmadega on see eriti sobiv. Nii hea on toas maiustada õuntest tulvil,
kergelt vürtsika pudruga, kui väljas aina sajab ja sajab lund.
Selles
retseptis kasutasin ma Promo Cash & Carry kaupluse
maitseaineriiulilt avastatud õunakoogimaitseainet, mis koosneb
sellistest komponentidest: kaneeli, piment, ingver, muskaatpähkel, nelk
sidrunikoor. Soovi korral võid ka ise sellise maitseainesegu kokku
segada, aga muidu on selline segu kohe valmiskujul ilusti poes olemas.
PS! Riisina eelista kindlasti kas risoto- või pudruriisi, sest see jätab lõpptulemuse meeldivalt kreemjaks!
Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 35 minutit
1,5 dl pudruriisi
3 dl vett
4 dl piima
0,5 tl soola
2 sl pruuni suhkrut
0,5-1 tl õunakoogimaitseainet „Apple pie“
Kate:
50 g võid
2 sl pruuni suhkrut
0,5 sidruni pressitud mahl
1 suurem õun
peotäis kuivatatud puuvilju
1 sl rummi
Peale:
hakitud Kreeka pähkleid
Pudru
keetmiseks lase riis koos veega keema tõusta. Lisa potti piim ja sool
ning hauta madalal kuumusel (poolenisti kaanega kaetult) 20-30 minutit.
Sega pudru valmimise ajal aeg-ajalt. Seejärel lisa segades suhkur ja
õunakoogimaitseaine.
Katte valmistamiseks tõsta pannile või,
suhkur ja sidrunimahl ning kuumuta minutijagu. Seejärel lisa pannile
kooritud ja tükeldatud õun ning kuivatatud puuviljad. Kuumuta keskmisel
kuumusel õunte pehmenemiseni. Lisa rumm ning kuumuta veel minutike.
Serveerides jaga puder kahte kaussi, tõsta peale õunasegu ning raputa peale hakitud pähkleid.
See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar