Pisut omamoodi Tiramisu, mis sobib valmistamiseks igal hooajal. Mustikad võid soovi korral asendada muude meelepäraste marjadega. Koogi valmistamiseks kasuta kindlasti värskeid marju, mitte külmutatud marju, sest viimastega ei tahene kook soovitult ning lõpptulemus ei pruugi õnnestuda.
Mitmele: 8-10
Valmistamisaeg: 25 minutit + tahenemisaeg
Põhi:
150 g digestiivküpsiseid
50 g võid, sulatatuna
Täidis:
200 ml vahukoort
400 g toasooja toorjuustu
75 g valget šokolaadi
5 g vanillisuhkrut
3 munakollast
Lisaks:
75 g Savoiard küpsiseid
40 ml kanget kohvi
10 ml Amaretto likööri
5 g kakaopulbrit
Mustikapüree:
75 g mustikaid
25-35 g suhkrut (oleneb mustikate hapukusest)
Põhja
valmistamiseks peenesta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru
valminud segu küpsetuspaberiga kaetud vormi (Ø20-21cm) põhjale.
Sulata
šokolaaditükid veevannil. Vahusta koor tugevaks vahuks, sega ülejäänud
täidiseained omavahel kokku ning lisa seejärel segades vahukoor. Tõsta
pool täidisest koogivormi. Seejärel kasta küpsised kohvi-liköörisegusse
ning tõsta vormi. Võid küpsiseid murda, et kõik ilusti ära mahuks.
Purusta kahvli abil mustikad koos suhkruga ning laota vormi küpsistele.
Tõsta peale ülejäänud täidis ning lase koogil ööpäev külmkapis
maitsestuda! Võid selle maiuse valmis teha ka 2 päeva enne serveerimist!
Serveerides raputa koogile kakaopulbrit ning kaunista meelepäraselt!
Retsept valmis koostöös ettevõttega Coop ning see kook ilutseb ka retseptilehtedel, mis on leitavad Coop kauplustest üle Eesti!
Kui suure läbimõõduga vormi tuleks kasutada?
VastaKustutaSee mul õpetuses ilusti olemas. Vaja on 20-21cm läbimõõduga koogivormi:)
KustutaKas munakollasteta võib tulemus väga erinev jääda? Ei tahaks hästi toorest muna koogi sisse panna, muus osas tundub kook väga isuäratav. :)
VastaKustutaKindlasti jääb erinev, aga võib alati ka ilma proovida:)
KustutaTere!
VastaKustutaKas kooki sobiks teha ka värsketest maasikatest valmistatud püreest? Ja kui on soov teha 26cm läbimõõduga, siis kas 4st munast piisab?
Tervitus! Jah, Võib teha ka maasikatega :) Pigem kasutaksin sellisel juhul 5 munakollast:)
KustutaKas seda kooki on võimalik teha ka otse alusele ilma koogivormi põhjata, et ei jääks serveerides küpsetuspaber alla?
VastaKustutaSee kook vajab pigem vormi. Tõsi, täidis ei valgu otseselt nii hirmsasti laiali, aga siiski on see piisavalt pehme. Muidugi on võimalik ka ilma vormita ... Aga kui alguses on toetav vorm, siis püsib kook lihtsalt paremini koos. Muidugi võib kasutada ilma põhjata vormi, et see oleks alguses abiks äärte totamisel.
Kustuta