Kräsupea kook on vist küll kõikidele teada. Minu retseptivaramusse kuulub näiteks klassikaline kräsupea juba aastaid ning vahest on nii hea seda kooki taas valmistada. See on aga selline kook, millega saab mängida ehk siis moodustada erinevat moodi uusi kräsupeast inspireeritud retsepte. Seetõttu on Teie ees üks eriti lihtne kräsupea, mis valmib tordipulbrist. See on tõesti äärmiselt lihtne retsept, mille tulemusena valmib nii hea ja mahlane koogike!
Vaata siit blogist ka teisi kräsupea koogiretsepte:
Klassikaline kräsupea;
Küpsetamata küpsisekräsupea.
Retsept ilmus ka ajakirjas Naisteleht 55+ (sügis 2022).
Mitmele: 10-le
Aeg: 15 min + küpsetamis- ja maitsestumisaeg
1 pakk Juubeli tordipulbrit
2 dl vett
500 g hapukoort
1 tl vanillsuhkrut
2 sl (kuhjaga) Nutellat
2 banaani (viilutatuna)
piima (immutamiseks)
Kate:
75 g (piima)šokolaadi
100 g hapukoort
Sega
tordipulber veega tainaks. Vala segu kandilisse, küpsetuspaberiga
kaetud koogivormi (25 × 36 cm). Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.
Lõika
küpsenud koogipõhjast välja 20 cm läbimõõduga ring. Aseta see
koogivormi (Ø 20 cm). Immuta koogipõhja kergelt piimaga. Ülejäänud
koogipõhi lõika noaga kuubikuteks. Sega kuubikud kokku hapukoore ja
vanillsuhkruga ning jäta ootele.
Määri koogipõhjale Nutella.
Tõsta sellele banaaniviilud. Tõsta vormi hapukoorega segatud
koogikuubikud. Silu ühtlaseks ja tõsta ööpäevaks külmkappi. Järgmisel
päeval valmista kate. Selleks sulata šokolaaditükid veevannil ja sega
kokku hapukoorega. Kata kook valminud seguga, laota sellele marju. Hoia
kooki serveerimiseni jahedas.