28. märts 2023

Amaretti küpsised

Maitsvad küpsised, mis on seest kergelt pehmed, pealt aga õrnalt krõbedad. Need küpsised valmivad mandlijahuga, mistõttu on tunda mõnusat ja äratuntavat mandlimaitset. Retsept ilmus ka Naistelehes (oktoober2022).


Valmistamisaeg: 20 min + küpsemisaeg
Mitmele: 20 tk
Muu info: Gluteeni- ja laktoosivaba!

3 munavalget
näpuotsatäis soola
5 dl mandlijahu
1,5 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor

Katmiseks:
u 0,5 dl tavalist suhkrut
u 0,5 dl tuhksuhkrut

Eralda munavalged kollastest, lisa näpuotsatäis soola. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega mandlijahu ja suhkur. Lisa 1/3 mandlijahusegu munavalgevahule ja sega ettevaatlikult. Kasuta spaatlit, et tainas tuleks ühtlasem. Lisa riivitud apelsinikoor tainale.

Lisa pool mandlijahu-suhkrusegust ja sega ettevaatlikult küpsisetainas ühtlaseks. Lisa järelejäänud mandlijahusegu. Sega spaatliga, kuni tekib tainapall. Vala taldrikusse või kaussi pisut tavalist suhkrut. Võta tainast tükid ja keeruta neid suhkrus. Vormi tainatükkidest pallid. Tõsta teise taldrikusse tuhksuhkur. Veereta tainapallid üleni suhkruseks. Tõsta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru kergelt lamedaks. Küpseta küpsiseid 175 kraadi juures 20–25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar