30. märts 2023

Rummi-leivakoogid

Need koogid on inspireeritud klassikalisest rummikoogist, mille valmistamisel lisasin koogitainasse veel ka pisut leiba. Valmistamine on ülilihtne. PS! Jagasin seda retsepti ka nädalavahetuse ajalehes Postimees (25.märts2023).

 


100 g biskviiti (sobib nii muffin, õunakook, tavaline biskviit vms)
100 g leiba
50 g toasooja võid
125 g Kreeka jogurtit
2-4 sl tuhksuhkrut
2-4 sl kakaopulbrit
vähemalt 4 sl rummi
4 kommi (batoonike, Tiina, Komeet vms), peenemaks hakituna


Riivleiba (paneerimiseks)

Murenda biskviit ja leib kaussi. Lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks. Vajadusel lisa täiendavalt suhkrut, kakaod või rummi. Tõsta segu külmkappi ca 15 minutiks. Seejärel veereta käte vahel segust 6 pallikest ning keeruta neid riivleivasegus. Seejärel tee noaga äärtele 6 sisselõiget ning suru pallike pealt lamedamaks. Lisa kaunistuseks läbi tordipritsi toorjuustusegu ning hoia kooke külmkapis serveerimiseni.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails