Kui soovite valmistada mahlast, lihtsat ja kodust rabarberikooki, siis see on üks hea retsept, mida katsetada tasuks. See kook on hea ahjusoojalt, kuid minu arvates veelgi mõnusam küpsetamisele järgneval päeval!
PS! Rabarberikookide erinevaid retsepte jagasin ka maikuus ajakirja Naisteleht köögirubriikides. Vaata ka: naisteleht-digi.ohtuleht.ee
Kogus: 12 tk
Valmistamisaeg: 15 min + küpsemisaeg 45 min
Muu: Mahlane ja kodune!
500 g rabarberit
1 tl kaneeli
100 g toasooja võid
200 g suhkrut
3 muna
200 g nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
3 sl mandlilaaste (peale)
Koori ja tükelda rabarberi ning sega kokku kaneeliga. Sega vahule või ja suhkur, lisa segades munad ning seejärel omavahel segatud kuivained. Sega tainasse rabarberitükid, väldi ülesegamist. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø22cm). Raputa peale mandlilaastud. Küpseta 185 kraadi juures 45 minutit. Seejärel lülita ahi välja, kuid lase koogil suletud ahjus järelküpseda veel ca 10 minutit.
Tere! Kas supilusikatäis küpsetuspulbrit on õige?
VastaKustutaMina panin supilusika ja kerkis nagu ikka kerkib
KustutaTore teada🙂 ma ise panin ikkagi teelusikatäie ja kerkis ka väga hästi.
KustutaTere! Ma ise kasutasin 1 sl, nagu retseptis kirjas on:)
KustutaSee on nii hea kook.
VastaKustutaTegin täna teistkorda veel.
Kõige kauem võtab aega rabarberite koorimine ja lõikamine ning ahjus ootamine.
Kasutasin täna 150g pruuni suhkrut. Ikka oli väga maitsev.
Kas sobib teha seda kooki punastesõstardega, kui hooaeg saabub?
Tere! Seda on tore kuulda. Sõstrakook selle retsepti järgi on väga hea mõte! Kuna need marjad on samamoodi hapukad, siis ei pea ka suhkrukogust väga muutma:)
Kustuta