Erinevad karriroad on mu lemmikud, sest
need on lihtsalt nii maitserikkad, mõnusad ja erilise olemusega. Lisaks
räägib selliste roogade kasuks ka ääretult lihtne valmistamisviis.
Seega, kui oled samuti karriroogade fänn või on vaja Sind nende headuses
alles veenda, siis see postitus on mõeldud just Sulle.
Selle roa
põhikomponendi hankimiseks soovitan ma minna kalale PROMO Cash&Carry kauplusesse, kus on väga rikkalik kalavalik. Värske kala
lett on rõõmustavalt suur ning ning lisaks saab PROMO Cash&Carry
kauplustes alati kasutada ka kalaleti teenindajate abi, kui vajad kala
ettevalmistamise osas abi (soomuste eemaldamine, kala rookimine,
fileerimine, steikide valmistamine, maitsestamine, soolamine, krevettide
puhastamine, vaakumpakendamine). Kui vajad näiteks homaari
ettevalmistamist, siis kalaletist saad ka seda abi (kalaettevalmistamise
teenuseid kasutades on teenustasu 0,01€). Tegelikult ka kalatoodetega
varustatud sügavkülmalett lookleb poes harjumatult pikalt ning selle
sisu ahvatleb vägagi laia valikuga. Ühesõnaga soovitan kindlasti
uudistada nii jahutatud kalatoodetega kalaletti, piiluda sügavkülma ning
kindlasti ära mööda kõnni suitsutatud mereandide kapist.
Kuna
kalaletis olid seekord müügil eriti ilusad ja pontsakad haugifileed,
siis otsustasin nendest valmistada ühe eriti mõnusa karritoidu. Selline
roog sobib suurepäraselt ka suvisel ajal söömiseks, kuna on oma
olemuselt meeldivalt kerge. Haug sobitub sellesse toitu suurepäraselt,
kuid tegelikult võid selle karriroa valmis meisterdada mistahes kala
kasutades.
Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20-30 minutit
1 sibul
2 sl ingverijuurt, koorituna ja hakituna
125 g (rohelisi) aedube
1 paprika
1 porgand
3 tl punase karri pastat
1 purk kookospiima
1 dl puljongit
1 sl kalakastet
1 tl pruuni suhkrut
750 g kalafileed (kasutasin haugi)
soola, pipart
Lisaks:
maitserohelist, laimi
Haki
sibul ning prae pannil õlis läbi, lisa ingver, aedoad ja paprikatükid.
Koori ja tükelda porgand ning lisa pannile. Kuumuta paar minutit,
seejärel sega juurde karripasta. Vala pannile kookospiim ja puljong.
Lisa kalakaste ning maitsesta, suhkru, soola ja pipraga. Kuumuta mõned
minutid ning seejärel lisa tükeldatud kala. Kuumuta kala küpsemiseni.
Maitsesta lõplikult, lisa roale maitserohelist ja laimisektoreid. Serveeri riisiga!
See retsept valmis koostöös PROMO Cash&Carry kauplusega.
Tehtud, väga meeldis.
VastaKustutaNii tore seda kuulda:)
KustutaKas porgand sellesse retsepti ikka sobib? Tundub kuidagi nii vale kooslus.
VastaKustutaJaaa, porgand sobib siia rooga imehästi. Aga alati võib ju selle välja jätta, kui pisut võõrastav tundub ;)
Kustuta