Selles postituses on 2 suurepärast retsepti, mille valmistasime koos Meriliniga (koogikontor.ee) jaanipäevale mõeldes. Ühesõnaga on need eriti mõnusad suveretseptid, mis saavad väga kiiresti valmis ning sobivad suurepäraselt mõnele aiapeole või piknikule.
Eriti maitsevsuvesalat röstitud kapsaga on mõnusalt kerge, üdini maitsev ning värsketest komponentidest pakatav. Kirsiks tordil on sellel salatil kindlasti röstitud kapsas, mis grillil küpsedes saanud veel täiendavat maitset mõnusast teriyaki kastmest.
Retseptis on kasutatud Hiina kapsast, kuid soovi korral võid selle asendada endale meelepärase salatiga. Hiina kapsast kasutades hoia meeles, et seda sektoriteks lõigates säilita kindlasti kapsa jalaosa, sest nii on kapsasektoreid küpsemisel lihtsam ümber pöörata.
Kastmeks on siin retseptis kasutatud Alma uut küüslaugu-ürdi jogurtikastet, mis on lihtsalt eriti mugav ja lihtne viis suviste salatite täiendamiseks. Kaste on ise parajalt vedel, mistõttu on seda eriti mugav erinevatele salatitele niristada.
Teiseks retseptiks on focaccia rosmariini ja küüslauguga, mis on pehme ja rustikaalne itaaliapärane sai. Kusjuures maitseb see eriti hästi siis, kui pistad tükikese saiast Valio mango-tšilli-laimi jogurtikastmesse! Jogurtikaste lisab focacciale mõnusat särtsu! PS! Lase külalistel saiast endale ise sobiv tükk murda, nii väldid toiduraiskamist!
Head nautimist!
Eriti maitsev suvesalat röstitud kapsaga
Mitmele: 6le
Valmistamisaeg: 25 minutit
120 g salatilehti
150 g suhkruherneid
200 g kirsstomateid
3 soolakurki või hapendatud kurki
200 g rediseid
1 kollane tomat
150 g kikerherneid
0,5 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis cayenne´i pipart
1 tops Alma jogurtikastet küüslaugu-ürdi
Lisaks:
oliiviõli
laimist pressitud mahla
Grillitud kapsasektorid:
1 Hiina kapsas
2 sl Teriyaki kastet
2 sl sojakaste
2 sl austrikaste
2 sl oliiviõli
soola, pipart
Lõika
Hiina kapsas sektoriteks, kuid jälgi, et iga sektori külge jääks ka n-ö
jalaosa. Sega teriyaki, soja, austrikaste ja oliivõli omavahel
ühtlaseks. Pane kapsasektorid grillile küpsema ning küpseta need
mõlemalt poolt valmis. Küpsemise ajal pintselda kapsasektoreid
valmistatud kastmega, maitsesta soola-pipraga.
Rebi salatilehed
alusele. Lisa suhkruherned, poolitatud kirsstomatid, kurgiviilud,
redisepoolikud ja tomativiilud. Kurna kikerherned ja patsuta
majapidamispaberiga kuivemaks. Prae kikerherned pannil õlis kuldseks,
lisa praadimise ajal pannile paprikapulbrit ja cayenne´i pipart. Laota
kikerherned salatile.
Kõige lõpuks tõsta salatile ka praetud
kapsasektorid. Nirista peale oliiviõli ning pisut laimimahla ning lisa
kõige lõpuks salatile jogurtikaste. Serveeri!
Focaccia rosmariini ja küüslauguga
Kogus: 1 suur plaaditäis
Valmistamisaeg: 10 minutit + küpsemis- ja kerkimisaeg
500 g nisujahu
1 pakk (12 g) kuivpärmi
2 tl soola
2 tl roosuhkrut
1 dl oliiviõli
400 ml käesooja vett
Küüslaugu-rosmariiniõli:
2 küüslauguküünt
peotäis värsket rosmariini
1 dl oliiviõli
1 tl soola
Serveerimiseks:
Valio mango-tšilli-laimi jogurtikastet
Sega
omavahel nisujahu, pärm, sool ja suhkur. Lisa oliiviõli ja vesi ning
sõtku tainast u 5 minutit. Lase tainal soojas kohas rätiku all u 1 tund
kerkida. Võid taina kausiga ka 40-50 kraadisesse ahju kerkima panna, nii
piisab 30 minutist.
Vahepeal tee valmis ürdiõli. Selle jaoks
puhasta küüslauk ja pista väikesesse köögikombaini või blenderisse. Lisa
ka rosmariin, õli ja sool. Surista kõik ühtlaseks.
Kummuta nüüd
tainas õliga määritud ahjuplaadile ja aja näppudega laiali. Focaccia
võib jääda täiesti ebakorrapärase kujuga- mida rustikaalsem, seda parem!
Seejärel pintselda focacciat pealt küüslaugu-rosmariiniõliga. Küpseta
200 kraadises ahjus u 20 minutit ja tõsta siis ahjust välja. Lase veidi jahtuda ja murra siis tükkideks. Maitseb eriti hästi, kui pistad tükikese saia mango-tšilli-laimi jogurtikastmesse!
Postitus valmis koostöös Valioga!
Kas focaccia jaoks sobib neitsioliiviõli?
VastaKustutaSobib, aga võib kasutada ka tavalist oliiviõli!
Kustuta