Siit tuleb üks rikkalik, samas kodune koogike, milles on peaosaliseks pistaatsiapähklid. Need annavad koogile nii mõnusat tekstuuri ja loomulikult ka maitset. Ja kui on juba pistaatsiapähklid, siis tuleb mängu ka praeguse hooaja üks peategelane vaarikas. Lõpptulemusena valmib omamoodi lihtne küpsetis, mida seest ja väljast täiustatud pähkli-kondenspiimatäidise ja maitsva vaarikakreemiga.
Selle koogi valmistasin ma sünnipäeva puhul.
Nimelt tähistab minu üks koostööpartneritest PROMO Cash&Carry
7.juulil oma kaheksandat sünnipäeva ning selle puhul see ahvatlev
koogike valmiski. Tegelikult saavad sellest sünnipäevast kõik osa, sest
PROMO Cash&Carry pakub vaid sel nädalal ahvatlevaid
sünnipäevapakkumisi. Neid näeb vaid eraldi koostatud pakkumiste lehel,
mis on nähtavad kaupluse kodulehel: sünnipäevapakkumised. Pakkumised
kehtivad vaid kolm päeva (7.–9.juulini), seega viska kindlasti pilk
peale!
Mind ajendasid seda kooki valmistama just pähklid, kuna
PROMO Cash&Carry kauplustes on müügil väga suur valik heade
hindadega pakendatud ja lahtiseid pähkleid. Näiteks kaaluga müüdavate
pähklite hinnad on seal märgatavalt soodsamad, kui teistes kauplustes.
Pealegi on seal meeldivalt laia valikuga n-ö pähklisein, kus saad
kaalukaubana osta just täpselt seda, mida soovid.
PS! Ahjaa,
kindlasti astuge läbi ka selle poe puu- ja köögiviljaosakonnast, kust
võib samuti leida väga häid hindasid. Tihti ostan seal väga korralikke
n-ö smuutibanaane kilohinnaga 0,29€.
Kui sellest koogist veel
rääkida, siis mul on paar soovitust! Sellele koogile tuleb juurde
valmistada pähkli-kondenspiimakreem, mis läheb suuremast osast just
koogi sisemusse. Kõige parem on seda parajas koguses koogi sisse pista
nii, et teed küpsenud koogile kogu küpsetise ulatuses sisse suured
sügavamad augud (Ø2cm), ilma täielikult kooki läbimata. Koogipõhi peab
jääma terveks! Seejärel vala täidis auku. Määri kreemiga ka koogipealne
kergelt kokku. Seejärel lase kreemil külmkapis taheneda ning seejärel
kata kook vaarikakreemiga. Pole hullu, kui kaks kreemi pisut omavahel
segunevad. Ja kui vaarikakreem samuti peale määritud, siis lase koogil
uuesti külmkapis taheneda.
Kogus: 10 koogiviilu
Valmistamisaeg: 20 min + küpsemis- ja tahenemisaeg
75 g võid
125 g suhkrut
3 muna
250 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
75 g pistaatsiapähkleid (kaal ilma kooreta)
2 dl keefirit
Pistaatsia-kondenspiimatäidis:
50 g pistaatsiapähkleid (kaal ilma kooreta)
150 g kondenspiima
1 dl vahukoort
Vaarika-toorjuustukate:
100 g toasooja toorjuustu
1-2 sl tuhksuhkrut (maitse järgi)
50 g vaarikaid
Vahusta
või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, segades iga muna lisamise järel
kergelt. Vala juurde keefir ning seejärel lisa omavahel segatud
kuivained. Haki pähklid ja lisa need kõige viimasena tainasse. Vala
täidis võiga määritud vormi (Ø21cm) ning küpseta 175 kraadi juures ca
40-45 minutit.
Täidise valmistamiseks jahvata pähklid
kannmikseri peeneks massiks. Jahvatamist jätkates, nirista juurde
kondenspiim. Vahusta koor tugevaks vahuks ning sega jaohaaval hulka
pistaatsiasegu. Lase külmkapis segul seista vähemalt 30 minutit. Tee
ahjust tulnud koogile peale augud (loe sissejuhatava teksti viimast
lõiku) ning täida need pistaatsiakreemiga. Määri pisut kreemi ka koogile
tõsta kook külmkappi veidikeseks tahenema.
Toorjuustukatte
valmistamiseks pane kõik komponendid kaussi ning sega/tambi kahvliga
ühtlasemaks massiks. Määri kook valminud kreemiga ning lase külmkapis
seista vähemalt tunnike. Serveeri.
See retsept valmis koostöös Promo Cash&Carry kauplusega.
Kas pistaatsiapähkleid saaks kuidagi asendada ka pistaatsikreemiga? Kreemi on üle, aga soola-vabasid pähkleid ei ole üheski mulle lähedal asuvas poes saada…
VastaKustutaSoolaga pistaatsiapähklid sobivad hästi. Pistaatsiakreemi saab selle koogi tegemisel kasutada vaid kondenspiimatäidise valmistamisel. Koogitainasse peavad minema hakitud pähklid.
KustutaEraisikuna ei saa poega ju liituda :( vaja on ettevõtet :(
VastaKustutaKliendikaarti saavad eraisikud teha otse poe infoletis :)
KustutaKuidas/millega neid auke kõige parem teha on? 😊
VastaKustutaMina tegin lihtsalt noa otsaga. Ja mida suurem auk, seda rohkem ju täidist sees:)
KustutaTegin selle koogi eile valmis, lahti lõikasin täna. Mul jäi lõpptulemus miskipärast üsna kuiv ja sellist laialivalguvat kreemi küll kuskil polnud nagu siin pidi peal ☹️. Kõik kreem seal sees oli üleöö ära haihtunud, kuigi pigistasin seda pritsiga ikka ohtralt igale poole sisse. Oleks äkki pidanud kohe samal päeval sööma, poleks jõudnud kõik koogi sisse ära imbuda.
VastaKustutaKardan, et kook küpses pisut üle. Mina serveerisin seda samuti teisel päeval ning pilt (kus sisu näha) on samuti teisel päeval tehtud. Kas muidu retseptis sai miskit asendatud?
KustutaVõib-olla küpses siis jah natuke kiiremini. Ei asendanud midagi ja kaalusin kõik kogused täpselt välja. Aga vähemalt maitsed olid väga head!
Kustuta