Minu
arvates on üks sügishooaja alguse märke see, et paljudes kodudes
valmivad erinevad hoidised. Suve lõpuks on erinevaid viljasid korraga
nii palju valmimas, et on igati sobiv aeg ette võtta üks mõnus
moositegu. Nii saab talviseks hooajaks sobivad hoidised kappi kenasti
valmis varuda! Seetõttu ongi see postitus pühendatud (magusatele)
hoidistele, mis sobivad suurepäraselt kasutamiseks jahedal hooajal, et
nendega täiendada hommikuputru, pannkooke, vahvleid,
kohupiimamagustoite, küpsetisi jne.
See postitus sündis koostöös
ettevõttega Kaup24 ning pole paremat aega selle postituse tegemiseks.
Nimelt tellisin ma sellelt lehelt eelmise aasta lõpus uue Berlinger Haus malmpoti. Mulle tohutult meeldib selle stiilne ja tagasihoidlik
väljanägemine. See mõjub kuidagi nii elegantselt ja lihtsalt. Ja ausalt
öeldes soovitan korralikku malmpotti kõigile, sest need on
toiduvalmistamisel suureks abiks. Eriti just siis, kui soovid valmistada
kiiresti valmivaid soojendavaid roogasid. Seega, kui Sul ei ole veel
malmpotti, siis soovitan kindlasti piiluda Kaup24 malmpottide valikut.
Berlinger
Haus malmpotti omades avastasin ma sama firma potid ja pannid, mis on
samuti ülihea väljanägemisega. Tagasihoidlikud, samas klassikalised ja
lihtsad. Minul on see kõige klassikalisem pottide-pannide variant (musta värvi), aga Berlinger Haus valikus on mitmeid erinevaid toone, seega
saab valida endale meelepärase (Berlinger Haus potid ja pannid sobivad
ka induktsioonpliitidele). Kui Sul on aga mõni muu maitseeelistus, siis
erinevaid potte ja panne leiad Kaup24 valikust kuhjaga!
Kuna ma
teen iga paari aasta tagant üsna korraliku inventuuri oma pottide ja
pannide hulgas, siis oli päris hea ajastus selle sügise moose ja
erinevaid hoidiseid valmistada juba uute pottidega. Pole midagi öelda,
ilusaid toiduvalmistamisnõud on ikka üliolulised kokkamise juures.
Nüüd
aga hoidiste juurde. Valmistasin 2 magusat hoidist, millest esimeses
saad nutikalt kasutada ära õunauputust ja suvikõrvitsaid. Kusjuures, see
pehme tekstuuriga marmelaad tuleb nii hea, et isegi suvikõrvitsast
mitte nii vaimustunud inimesed on sellest moosist vaimustuses. Suur roll
selles on muidugi sidrunil, mis annab head maitset ning annab ka
omajagu tekstuuri kogu hoidisele. Seega, ära kindlasti sidrunit selle
hoidise tegemisest välja jäta. See päikesekollane vili seob
suurepäraselt teisi komponente ning lisab omalt poolt maitset. Ära
muretse hapukuse pärast, see kaob hoidisesse omamoodi ära, et
lõpptulemus ei ole üleliia lääge ega ka hapu.
Teine hoidis on mul
kasutusel juba mitu aastat ning seda eesmärgiga vähendada
ploomiuputust. See ploomimoos sobib suurepäraselt tummise riisipudruga
ning niimoodi koos serveerides saab igavast hommikupudrust justkui
maitsev magustoit. Mina valmistan seda musta teega, mis annab kerge
mõrkja maitse (mitte üleliia mõrkja). Olen aga seda teinud ka
piparmünditeega – nii on samuti suurepärane.
PS! Vaata kindlasti ka minu instagrami, kus on seesama postitus ka retseptivideona välja toodud.
AUHINNALOOSIST
Koostöös Kaup24ga on mul suur rõõm loosida välja mõned kinkekaardid. Siinsamas blogis loosin välja 2 võitjat, kes saavad endale 50eurose Kaup24 kinkekaardid. Sama loos läheb käima ka minu instagramis sellesama moosipostituse all.
Võitjad selgunud. Aitäh kõikidele, kes siin blogis auhinnaloosist osa võtsid. Palju õnne, Kairi Markus (postitus tehtud 28.august 23.53) ja Krissu (postitus tehtud 30.august 13.54). Palun saatke mulle e-kiri: ragnem@gmail.com
Osalemiseks palun anna siinsamas postituse all märku, mida head Kaup24 e-poest endale ostaksid. Lisa kommentaari ka link:) Võitjad loosin välja siinsamas postituse all juba sel pühapäeval (3.09).
Õuna-suvikõrvitsamarmelaad
Kogus: 1-2 purgikest
Valmistamisaeg: 45 minutit
Soovitus: Võid lisada hoidisesse pisut riivitud ingverit.
700 g suvikõrvitsaid
500 g õunu
väike sorts vett
200 g suhkrut
2 sidruni pressitud mahl + koor
0,5 tl kurkumit
Koori
suvikõrvitsad, poolita ja eemalda seemnekoda. Lõika suvikõrvits
tükkideks ja tõsta potti. Tükelda õunad (koduaiaõunu ära koori), jättes
järgi õunasüdamiku. Tõsta õunatükid potti suvikõrvitsale seltsiks, lisa
pisike sorts vett ning lase kogu potis olev segu keema. Seejärel kuumuta
keskmisel kuumusel viljade täieliku pehmenemiseni. Püreesta kogu segu
kannmikseris ning tõsta segu tagasi potti. Lisa suhkur, sidrunitest
pressitud mahl- ja riivitud koored, kurkum ning kuumuta keskmisel
kuumusel suhkru sulamiseni. Vajadusel lisa suhkrut. Tõsta kuum hoidis
eelnevalt puhastatud purki(desse) ja sulge kaanega.
Ploomimoos musta teega
Kogus: 2 purgikest
Valmistamisaeg: 40 minutit
Soovitus: Musta tee asemel kasuta piparmünditeed
800 g ploome (tumedaid või kollaseid)
5 sl vett
1 kott musta teed
200-300 g (pruuni) suhkrut
0, 5 sidrunit
Eemalda
ploomidelt kivid ning tõsta tükkideks lõigatud ploomid potti. Lisa vesi
ning ning lase segul keema tõusta, seejärel lase madalal tulel
podiseda. Kui ploomidest on piisavalt palju vedelikku potti tekkinud,
siis lisa segusse musta tee kotike ning lase sel koos hoidisega valmida
seni, kuni moos on keenud ühtlaseks. Seejärel eemalda teekott, sega
juurde suhkur, sidrunist pressitud mahl ja riivitud sidrunikoor. Keeda
veel 5 minutit, maitsesta lõplikult ning tõsta hoidis purkidesse.
Postitus valmis koostöös PHH Groupiga, kes esindab e-poode: Kaup24, Hansapost ja Hobby Hall!